ADE Interview: Heroes

Partyscene Redactie | 23 oktober 2009
headlines

Op de vrijdag van ADE wordt de Flexbar overgenomen door Heroes Agency. Dit jonge bookingsagentschap regelt alle zaakjes voor een elftal artiesten waaronder Henzel & Disco Nova, ESTAW, Dirtcaps en Rubix. Daarnaast heeft de organisatie ook Don Diablo, Riva Starr, Edu-K en Jaimie Fanatic uitgenodigd. Partyscene.nl stelde een aantal "helden" van deze avond een paar korte vragen. Dirtcaps, Guerilla Speakerz en mc Dan Stezo aan het woord.

PS: Waarom zouden bezoekers juist jullie avond moeten uitkiezen uit één van de tientallen feestjes tijdens ADE?

Guerilla Speakerz: "De muziek waar we bekend om staan, wordt steeds meer door de grote dj's gedraaid. Het wordt volwassener, bekender en geaccepteerd door het publiek. Daarom verdient het een plek op de Amsterdam Dance Event. De vernieuwing zit hem in de nieuwe generatie. Ik denk dat je bijna nergens zoveel jonge getalenteerde djs op een avond zal zien draaien. De diversiteit in de muziek en de aanvulling van de ervaring en show van internationale grootheden gaat leiden tot een legendarische avond in de flexbar!"

MC Dan Stezo: "Heroes is meer dan alleen een bookings agency, het is een blok van jocks met dezelfde passie en approach voor frontier music. Muziekliefhebber krijgen bij ons niet de sugar coated mainstream muziek (wat ook goed kan zijn), maar iets dat prikkelt en constant vernieuwd en in beweging is."

Dirtcaps: "We denken dat Heroes een heel vet feest is en zich op een manier onderscheidt van andere feestjes aangezien alle heroes dj's van de agency geprogrammeerd staan op deze avond. Heroes is een jonge en frisse agency met erg veel getalenteerde en vette dj's. Daarnaast staan er 2 grote buitenlandse namen(Riva Starr en Edu K) naast en 2 hele vette nederlandse dj's(Jaimie Fanatic en Don Diablo). We denken dat ook door de "intieme" locatie we echt de hele tent met zn alle op zn kop gaan zetten! Daarnaast denken we ook dat je een heel gevarieerd aanbod krijgt aan muziek gezien de verschillende stijlen van de Dj's en dat is volgens mij een hele vette ervaring!"

PS: Op welke dj/act verheugen jullie je speciaal tijdens Heroes?

Guerilla Speakerz "Edu K. Deze man heeft het afgelopen jaar een aantal dikke producties uitgebracht. Frisse braziliaanse baile funk invloeden gemixt met wat stevige fidget. Geen idee hoe z'n dj-set klinkt, dus dat wordt spannend."

MC Dan Stezo: "Als MC heb ik goede ervaringen met bijvoorbeeld Guerilla Speakerz, Estaw en Don Diablo, maar ik ben dus zeker ook benieuwd naar de andere Heroes acts met wie ik wat minder vaak heb gewerkt, zoals Homework of The Heykids."

Dirtcaps: "Dan moeten we toch wel Edu K zeggen! Ten eerste omdat ik hem nog nooit heb horen draaien en ten tweede omdat we zijn producties draaiden , zoals "Gatas Gatas Gatas". Ben zeer benieuwd naar zijn set, volgens mij gaat dat helemaal los! Daarnaast verheugen we ons altijd op sets van Jaimie Fanatic, zeker door wat hij voor ons heeft betekend in dit wereldje. Onze eerste plaat kwam uit op zijn label en we vinden Jaimie gewoon een hele dope dj. Daarnaast verheugen we ons natuurlijk op alle sets van de Heroes!"

PS: Nog andere events die jullie tijdens ADE willen bezoeken?

Guerilla Speakerz: "Overal en overal: klinkt cliche, maar er is gewoon teveel te doen. Ten eerste hebben we een invitation gehad om de ADE networkbashborrel bij te wonen. We willen raggen bij gaslamp killer, schuren bij schlachtofbronx, intellectueel ouwehoeren bij kits zonder blog, bier drinken met mightyfools, mensen duwen bij gomes en caspa! bier gooien naar boemklatsch en roken in de sugar. En daarbuiten natuurlijk zoveel mogelijk van onze vrienden supporten die ook op ade moeten draaien, maar ik vrees dat we in tijdnood komen!"

MC Dan Stezo: "Samen met theFringe sta ik nog op de TopBillin' Electronic ADE Special met oa. Boemklatsch, Nobody Beats the Drum en Baskerville. Daarnaast doe ik nog een set met DJ Rockid die zeker ook de moeite waard is. Bezoeken is vooral ook werken, maar ik hou van m'n werk dus dat scheelt!"

Dirtcaps: "Zeker, naast vrijdag HEROES hebben we een paar leuke "borreltjes" en gaan we zaterdag zeker even kijken in de 80 of bij Cocoon..."

PS: Wat zijn de: plannen voor de rest van 2009?

Guerilla Speakerz: "Onze remix van Edorable en SPOEK komt deze week officieel uit op beatport. Eind dit jaar touren met SPOEK de frontman van Sweat.X. Hij komt uit Zuid Afrika, staat voor stoere smerige electro en past dus perfect bij de Guerilla Speakerz. Op het gebied van concepten gaan we, naast ons eigen baby Boycott in de Club UP, Boomingbeats naar een next level brengen in de alom geprezen poppodium Doornroosje in Nijmegen. Daarbuiten gaan wij ons ook meer bezighouden met het mixxen van catwalkmixes en fashionrelated parties! Last but not least gaat Guerilla ook abroad! Gent en Vienna staan al klaar voor ons!!"

MC Dan Stezo: "Het is al bijna een jaar geleden dat ik met theFringe in de finale van de Grote Prijs van Nederland stonden.. Een jaar later kan ik zeggen dat het album zo goed als af is. Misschien dat deze begin volgend jaar wordt gereleased, maar dit jaar krijgt iedereen er nog zeker van te horen!"

Dirtcaps: "We hebben nog aardig wat bookingen dit kalenderjaar, daarnaast hebben we al de eerste dingen vast staan voor oud & nieuw, zo zijn we oa geboekt voor ExPorn star en in de Stalker, waar wij onze eigen avond hebben..Verder is 30 oktober max zijn birthday bash in de Poema in Utrecht, kortom het gekkenhuisjaar 2009 is nog lang niet over voor ons! Ook op produceergebied komen er nog wat mooie dingen aan. Zo staan er 2 releases aan te komen en zijn we bezig met een album, waar ook een paar hele dikke collabs en eigen tracks op komen te staan!"

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws