PS interview: Stephan Bodzin

Partyscene Redactie | 20 oktober 2009
headlines

Stephan Bodzinmaakt op dit moment veelal solo furore, maar maakte in eerste instantie naam als co-producer van Huntemann, Marc Romboy en ook Thomas Schumacher. Zijn tracks worden opgepikt door grote labels als Systematic, Datapunk, Get Physical en zijn eigen label Herzblut. Zaterdag 24 oktober staat hij op de Plantage13 labelnight vs Electronation in de Sugar Factory in Amsterdam.

stephan bodzin

Hoe was je zomer?

Stephan: “Fantastisch. Ik heb de wereld over getourd en heb op een aantal grote gedenkwaardige events gestaan. En een paar weken vakantie in Thailand. Wat kan ik nog meer zeggen?”

Wat vind je van de DJMag contest ieder jaar?

Stephan: “Zoals ieder jaar zullen we ook dit jaar een winnaar hebben die muziek draait met een bpm hoger dan 135.”

Wat zijn je plannen voor de rest van 2009?

Stephan: “Werken aan nieuw material, touren door Europa, Brazilië en Mexico en mezelf voorbereiden op 2010. En ik ga een gigantisch nieuwjaarsfeest hebben in Berlijn.”

Heb je eigenlijk nog wel vrije tijd en zo ja, wat doe je dan?

Stephan: “Tijd over? Wat is dat? Haha. Ik ging vroeger altijd skydiven in mijn vrije tijd, maar nu heb ik daar geen tijd meer voor. Ik probeer wel tijd vrij te maken voor vrienden en familie en ik poker nog wel eens, met bier en goed eten.”

Wat denk je van het ADE?

Stephan: “De laatste jaren moest ik altijd ergens anders draaien tijdens het ADE, dus dit wordt de eerste keer voor mij. Yippeeee. stephan bodzinEn natuurlijk niet de laatste keer.”

Welke ADE feesten wil je gaan checken?

Stephan: “Zoals je misschien weet hebben we onze eigen Plantage 13 feest met veel coole artiesten en vrienden, waar ik graag tijd mee door breng. Ik zal daar dus het meest zijn denk ik. Aan de overkant is een feest van Systematic Recordings en Marc Romboy is een goede vriend en ik respecteer zijn label, dus ik zal daar ook wel een kijkje nemen. Wie weet doen we wel een stukje back2back, haha. Dat zou cool zijn.”

Is er nog steeds ruimte voor nieuwe dj’s denk je? Of moeten ze tegenwoordig allemaal ook produceren, want niet alle producers zijn goede dj’s…

Stephan: “Ik denk dat er geen ruimte meer is voor de typische old school dj’s. De technologische kant is zo groot geworden, dat veel soorten software al het technische dj werk kunnen doen. Het is belangrijker om een goede artiest te zijn, inclusief producties, muziek, persoon, optredens, marketing, zodat je kunt overleven in deze techno oorlog, haha. Mijn zoon van dertien kan perfect mixen op vier decks.”

De dance scene is extreem veranderd de laatste twintig jaar. Wat zijn de meest interessante veranderingen en welke veranderingen zie je nog komen?

Stephan: “Het gaat vooruit, terug en dan weer vooruit. De scene heeft zichzelf altijd al ontwikkeld met technologie en zo zal dat in de toekomst ook zijn.”

Naar welke muziek luister je in je vrije tijd en die je inspireert?

Stephan: “Ik ben nooit geinspireerd geweest door muziek. Ik word geïnspireerd door al het andere om muziek te maken.”

Welke ultieme favoriete plaat zou je nog wel eens willen remixn?

Stephan: “Motörhead: Ace of Spades of Ideal: Blaue Augen. Ik ga gewoon nog steeds helemaal uit mijn dak als ik die platen hoor.”

Wat wil je nog bereiken voordat je dood gaat?

Stephan: “Ik wil simpelweg overleven zolang het mogelijk is en zoveel mogelijk plezier beleven.”

Hoe denk je dat mensen je zullen herinneren?

Stephan: “Ik weet niet eens zeker OF iemand me wel zal herinneren. Maar als dat zo is, dan hoop ik dat ze me herinneren als een respectvol en down-to-earth persoon, wat ik probeer te zijn.”

stephan bodzin

Wat is de meest interessante les die je geleerd hebt?

Stephan: “Dat het leven verandert wanneer je het niet verwacht. Stilstand betekent achteruitgang.”

Hoe is je familie van invloed op je carrière?

Stephan: “Ze vinden techno te gek.”

Als je een droomfeest mocht organiseren, met een onbeperkt budget, hoe zou dat eruit zien?

Stephan: “Fiji Eilanden, op het strand. Het beste soundsystem ter wereld, 1 week lang zonder pauze, Laurent Garnier, Josh Wink, Whignomy Brothers, die 48 uur lang draaien. Ik zou niet stoppen met dansen, voor geen minuut.”

Meer info ook op www.myspace.com/stephanbodzin.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws