PS interview: Hervé

Partyscene Redactie | 13 oktober 2009
headlines

Cheap Thrills is het label van de Britse dj en producer Hervé. Hij brengt tracks uit onder deze naam, maar je kunt hem ook kennen als de helft van The Count & Sinden. Maar hij werkt ook met aliassen als Voodoo Chilli, Machines Don't Care, Speaker Junk, Young Lovers en Action Man. Hiervoor heeft hij het label Cheap Thrills opgericht. Op Cheap Thrills Vol. 1, die net in de winkels ligt, vind je een pompende mix van fidget en electrohouse.    

cheap thrills

Tekst: Jesse Voorn

 

Wat kun je ons vertellen over de compilatie?

Hervé: “Het is in principe een compilatie met alle grote hits die het label tot nu toe gehad heeft. Maar ik wilde het ook wat specialer maken en heb er daarom acht exclusieve tracks opgezet, om de compilatie nog aantrekkelijker te maken. De mix die ik er op de tweede cd bij doe is ook niet zomaar een mix, maar ook daarin veel speciale tunes en niet alleen de tracks van de eerste cd in de mix.”

Hoe vind je het om zo’n eerste compilatie uit te brengen?

Hervé: “Heel spannend. Het is een stempel voor veel labels en dit album zal me helpen om mijn label wat meer gevestigd te krijgen over de wereld. Ik kan niet wachten tot volume 2 uit komt.”

Heb je nog favoriete tracks op het album?

Hervé: “Ik vind ze allemaal te gek, maar misschien UFO van Jack Beats, omdat het echt super is en ook een beetje gek.”

herve

Waar werk je zelf allemaal aan op dit moment?

Hervé: “Aan een Hervé mini album, aan een Count & Sinden album, het tweede Machines Don’t Care album, een Voodo Chilli EP en een Action Man EP en nog wat andere kleine dingen.”

Je was er al vroeg bij met fidget. Hoe heb je dat genre zien ontwikkelen?

Hervé: “Ik maak allerlei soorten muziek, luister naar mijn remixen, de label compilatie en mijn mix cd Ghetto Bass, en je zult een reflectie zien van wat ik allemaal cool vind. Maar die hele scene, die ik als Hervé, Trevor Loveys en Dave ‘Switch’ Taylor gemaakt hebben is verzadigd door een massa aan imitators en heeft ervoor gezorgd dat wij alweer drie stappen verder zijn. Luister naar mijn dubstep remixen en mijn Young Lovers album en het nieuwe Glamour en Hervé werk. Dat klinkt als mij. Ik ben mijn eigen genre. Hahahahahahaahaaaaa (manische lach).”

Hoe speel je met je label nog een rol in de scene?

Hervé: “Met het label wil ik mijn eigen scene creëren, of onze hervescene, die van mezelf en de artiesten op het label. Ik teken wat ik leuk vind en wat ik draai, of dat nou thuis of in de clubs is.”

Waar gaat het heen met de fidget en jack, want het genre is van de vroege Dubsided dingen naar artiesten als de Crookers gegaan?

Hervé: “Het komt allemaal van mij, Hervé, Trevor Loveys en Switch en mijn werk als Count samen met Sinden. Dat is het. Alles wat daarna kwam is beïnvloed door wat wij deden.”

Waar komt die energie in die muziek toch vandaan?

Hervé: “Dat is moeilijk te zeggen, want het zijn niet allemaal club bangers. Het zijn nieuwe ideeën en geluiden en wat meer nieuwe jack, zoals Max Morrell en The Glamour, is meer gemaakt voor de clubs, om op te dansen.”

Is er nou een hechte fidget scene?

Hervé: “Ik gebruik die term niet om te omschrijven wat ik doe, want ik maak clubmuziek, dubstep, jungle, rock, pop, garage, uk funki en diepere jazz stuff. Ik ben niet echt betrokken bij scenes, zoals een groep vrienden ofzo. Je hebt mij, Sinden, Trevor en Martelo die vaak samen hangen, samen met Jack Beats en Fake Blood, die we vaak zien, maar die vliegen rond, omdat ze graag draaien. Sommige mensen hangen alleen maar met mensen die dezelfde muziek maken als hen en dat vind ik hilarisch. Ik trek bijvoorbeeld veel op met Dom van de Stanton Warriors, die break beat maken, of met rappers. Ik heb veel vertrouwen in wat ik doe en ik ga eerder om met leuke mensen dan goede producers. Daar gaat het toch om in het leven?”

herve

Wat gaat de nabije toekomst brengen, zowel voor jou als voor het label?

Hervé: “Er komen enkele fantastische releases aan, zoals de nieuwe Speaker Junk single, begin volgend jaar. Ik ben erg enthousiast over mijn Hervé mini album en natuurlijk het Cound and Sinden album, dat ook begin volgend jaar uit komt. Ghetto Bass 2 komt ook ergens volgend jaar en ook volume 2 van Cheap Thrills. En dan kom ik binnenkort ook nog met een ander label, Deeper Thrills.”

Meer info ook op www.myspace.com/hervespace.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws