Interview: Dave Seaman

Partyscene Redactie | 9 oktober 2009
headlines

Dave Seaman, uit Leeds (UK) afkomstig, draait al zeker 20 jaar mee in de dancescene. Als eerste editor van club-bijbel Mixmag, succesvol producent voor onder meer U2, Kylie, Michael Jackson, David Bowie en The Pet Shop Boys is deze man met recht een allround, multitalent te noemen. Dave heeft ook meer dan 20 mixcompilaties voor gerenommeerde labels als Renaissance (net weer een nieuwe compilatie) en Global Underground op zijn naam staan. Hij is ook de drijvende kracht achter een aantal onafhankelijke dancelabels zoals Stress Records en Audio Therapy.

Vanavond draait deze progressive held in Panama te Amsterdam, Partyscene sprak de drukbezette Dave even kort.

Tekst: Frank Böhm

Dave, wat vind je van de DJ Mag contest hype elk jaar?

Eigenlijk één grote grap. Het gaat er duidelijk niet om wie de beste dj is, maar welke dj het meest populair is. Iets wat niet relevant zou moeten zijn bij kunst. McDonalds is populairder dan Gordon Ramsay maar iedereen zal het ermee eens zijn dat de Mac niet beter is. We zouden ook een top 100 van schilders kunnen maken. Kijken of Picasso beter is dan Van Gogh of Da Vinci, afhankelijk van het aantal stemmen. Het is absurd. Dat gezegd hebbende, als je me zou vragen wie er dit jaar wint, dan zeg ik David Guetta of Deadmau5. Het is tijd dat het trance bolwerk wordt doorbroken!
Dave Seaman
Wat doe je in je spaarzame vrije tijd?

Veel vrije tijd heb ik niet, maar de tijd die ik heb spendeer ik met mijn familie. Ik heb twee zoontjes dus het is erg belangrijk dat ik zoveel mogelijk tijd met ze doorbreng. Daarnaast kijk ik veel films en naar voetbal. Dat zijn mijn twee ‘escapes’. Heb onlangs Hurt Locker en Sin Nombre gezien, erg sterke films.

Wat was je meest leerzame les in je leven tot nu toe?

‘Everything in moderation, including moderation.’

Als je een ideaal feestje zou mogen organiseren, ongeacht het budget, hoe zou het eruit gaan zien?

Oh God, dat is een goeie vraag! Zoiets wilds plannen zou weken van peinzen en nadenken kosten. Maar wat me nu als eerste te binnen schiet is om al mijn vrienden en familie naar Soneva Fushi op de Maldiven in te vliegen en dit eiland één week lang over te nemen. Er zouden komedianten als Eddie Izzard en Frankie Boyle optreden en dikke shows van Derren Brown en De La Guarda ’s avonds plaatsvinden. Het eten wordt verzorgd door Heston Blumenthal en daarna zouden Florence & the Machine, Friendly Fires, New Order en The Chemical Brothers voor de live muziek zorgen waarna dj’s Sasha, Digweed, Eric Prydz, Nick Warren en Hernan Cattaneo ons tot ver in de ochtenden zouden laten dansen!

Tenslotte, wat zijn de plannen voor de rest van dit jaar?

Voornamelijk touren om mijn nieuwe Renaissance Masters Series cd te promoten. Azië, Zuid Amerika en de Verenigde Staten zijn al in oktober en november gepropt. Maar wil ook nog wat tijd in de studio doorbrengen met Josh Gabriel om een opvolger van Heyaah in elkaar te draaien. Ook met Funkagenda wil ik verder muziek maken. Daarnaast komt ere en nieuwe single uit met Andy Chatterley: K Conundrum.

www.djdaveseaman.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws