This Is Amsterdam: HOMEWORK

Partyscene Redactie | 2 september 2009
headlines

homework door VrederickAanstaande zaterdag is Partyscene van de partij in de Paradiso Basement tijdens This Is Amsterdam met onder andere Sander Kleinenberg. De muzikale invulling wordt verzorgd in samenwerking met de boys van Heroes Agency. We stellen de muzikale helden één voor één aan je voor. We trappen af met de jongens van HOMEWORK, gevolgd door Rubix en tot slot The Heykids.

PS: Stel jezelf eens kort voor. Wie zijn jullie en waar kunnen onze bezoekers jullie van kennen?

“HOMEWORK bestaat uit twee, immer in zwarte stropdas en wit overhemd gehulde, Amsterdamse jongens die nu ongeveer twee jaar aan de weg timmeren in en buiten de Nederlandse hoofdstad. Onze populariteit is in korte tijd snel gegroeid en heeft ons optredens bezorgd naast bekende house en electro acts als Sinden, Feadz, Duke Dumont, Justin Martin en zelfs de Jeugd van Tegenwoordig. Onze stijl vindt zijn weg tussen genres als house, electro, fidget, minimal en techno met als invloeden labels als Turbo Recordings en Dubsided. Het leverde ons bij de Gouden Kabouter Awards van 2009 een nominatie voor Best New Dj’s op.

Naast een aantal residencies in o.a. Studio 80 en Paard van Troje, organiseren we ook onze eigen avond in de Flex Bar, HOMMELES, waar we locale talenten uitnodigen om het beste uit hun platentas te tonen. Daarnaast werd de door ons gecoproduceerde avond TAFKAF genomineerd voor een Gouden Kabouter Award voor Beste Nieuwe Feestorganisatie.

Kortgeleden werd onze eerste EP uitgebracht op Blacklabel Records via o.a. Beatport en Juno. Ook is onze nieuwe mixtape, After School Activities Volume 6, sinds kort te downloaden op onze Myspace.”

PS: Welke track gaan jullie in de Paradiso Basement met This Is zeker draaien en waarom?

“Naast onze splinternieuwe, unreleased track Boston Headlock, zullen we zeker de grote nieuwe hit op het Turbo label van Tiga draaien, Peanuts Club van Noob & Brodinski.”

PS: Waarom moeten zaterdag naar de Basement komen, terwijl een in de bovenzaal Sander Kleinenberg geprogrammeerd staat?  

“Omdat we met een intens gemotiveerde en enthousiaste groep aan frisse, jonge dj’s beneden staan. We hebben niets te verliezen en willen dolgraag al onze nieuwe knallers met het publiek delen. Los. Zal. Het. Gaan.”

PS: Staan er nog andere leuke evenementen of spannende dingen op de agenda voor de rest van het jaar?

“Naast optredens bij Girls Love Dj’s (Hotel Arena) en Stad van Spinoza (Sugar Factory) op 12 september en een grote ADE avond in de Flex Bar op 23 oktober (met o.a. Riva Starr en Edu K), komt op 11 september onze nieuwe EP, Student Tits, uit bij Blacklabel Records. Met een selectie aan krachtige remixes van locale producers.”

PS: Welke act of dj hebben julliee zelf bewondering voor en waarom?

“Teveel om op te noemen, maar acts/dj’s die ons inspireren op dit moment zijn o.a. Style Of Eye, Renaissance Man, Boy 8-Bit, The Proxy, Djedjotronic, Noob en The Heykids Dj’s, die met ons in de Partyscene Basement staan.”

PS: Het afgelopen jaar lijkt het behoorlijk hard te zijn gegaan. Hebben jullie speciale hoogtepunten?

“Hoogtepunten van dit jaar waren onze eigen avonden (TAFKAF en HOMMELES) waar we internationale acts naar Nederland konden halen die nu in de smaak beginnen te vallen bij het grotere publiek (o.a. Renaissance Man, Solo, Justin Martin, Duke Dumont en Boy 8-Bit) en onze residencies bij Katapult en Poptrash, waar het altijd flink losging. Ook ons enige optreden in Studio K, samen met Joost van Bellen en ons optreden op het Nachtbrakers Festival in de buitenlucht van Harderwijk waren absolute hoogtepunten.”

PS: En hebben jullie nog tips voor aankomende dj’s?

“Let op je publiek.”

PS: Willen jullie verder nog wat kwijt?

“Laat even weten als onze stropdassen na het optreden niet meer recht zitten.”

Voor meer informatie, tracks en de meest recente mixtape van HOMEWORK kun je uiteraard terecht op hun Myspace pagina. Of check de onderstaande linkjes waar je de diverse tracks en de meest recente mixtape kunt beluisteren en downloaden. Voor meer informatie over This Is Amsterdam kun je onze agenda checken.

Meest recente mixtape:

http://www.mediafire.com/?itmnnnzrwnj

Tracks:

http://www.mediafire.com/?nfzenauijtg

http://www.mediafire.com/?vnddmx1tzij

http://www.mediafire.com/?5zmmtmmwm1j

http://www.mediafire.com/?itmnnnzrwnj

HOMEWORK: The Proxy's Dance In The Dark @ Studio K

 

HOMEWORK: Tiga's Sunglasses At Night (DIM Remix)

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws