Panic Room vrijdag 4 september 2009

Partyscene Redactie | 26 augustus 2009
headlines

Panic Room is de frisse en regelmatig terugkerende clubavond in Escape Venue, met dé Nederlandse househelden van dit moment. Na succesvolle edities met Erick E, Roog, Sunnery James & Ryan Marciano en Leroy Styles zijn op deze speciale vijfde editie wederom nieuwe jocks achter de decks te spotten. ‘Hot house heroes’ Chris Rox en Jip Deluxe hebben op vrijdag vier september vrij spel tijdens Panic Room. Ze krijgen op deze avond van de organisatie ‘carte blanche’ en kunnen echt alles draaien wat ze willen. Samen met resident Frederik Abas, mc Yanto en Norman Soares op de percussie wordt dit wederom een ouderwets goeie houseavond in Escape. Open de kluis… come in… and find out what Panic Room is all about…

Anders dan vele andere feesten heeft Panic Room geen bepaald thema en zijn er geen vastomlijnde hokjes te vinden. Het is volwassen clubavond met dito publiek waar het louter om kwaliteitshouse draait, in de breedste zin van het woord. Vrijdag 10 juli vindt dus alweer de vijfde editie plaats. Tijdens deze lange nacht worden het publiek op de dansvloer en de dj’s on stage samen één, de synergie en muzikale belevenis staan voorop, 1 + 1 = 3 in dit geval.
Panic Room
Verwacht op Panic Room, ‘the safest place in town’, daarom niet de standaard plaatjes die je op elk feest hoort. Uiteraard worden echte klappers niet geschuwd, maar bij deze ouderwets gezellige clubavond zorgen de dj’s met een uitgekiende opbouw voor een muzikale reis door hun platenkoffer, cd-map en laptop. Dat dit een zeer afwisselende reis door het uitgestrekte houselandschap wordt, met classics, de nieuwste tunes, diepe dalen en hoge pieken, staat vast. Want dankzij de zeer uitgebreide ervaring van deze drie doorgewinterde muziekliefhebbers zit je gebeiteld als je van een intensieve, zomerse, all night house trip houdt. Panic Room resident Frederik Abas neemt je samen met househelden Chris Rox en Jip Deluxe vanaf 23.00 mee op een waanzinnig intense trip. Helemaal als je weet dat mc Yanto na een drukke zomer terug uit Kreta is om voor nog wat extra vocale climaxen te zorgen en samen met de funky percussie van Norman Soares the housefeeling nog eens extra aan te wakkeren! 

Chris Rox, geboren in 1982, is hét voorbeeld van een jongen die zijn muzikale dromen heeft nagejaagd én werkelijkheid heeft zien worden. Vanaf zijn 16e kocht hij al platen, en begon hij op kleine feestjes te draaien. In 2000 werd hij gevraagd om in Beach Mountain Club in Val Thorens, Frankrijk, te komen draaien. Eén set eindigde in een hele winter lang, en de twee jaren erna vermaakte hij ook elk seizoen de (apres)ski crowd. Hij nodigde daarbij dj’s als Erick E, Roog, Michel de Hey, Ronald Molendijk, Benny Rodrigues en anderen uit achter de decks. In de zomer draaide hij op feesten in Mallorca, Portugal, Frankrijk en Nederland. Vanaf 2003 werd hij resident in de Rotterdamse Thalia Lounge, en later programmeur en organisator van o.a. Latin Lovers. Vanaf toen ging het hard, zijn (deep)house, house, groove en tech-house sloeg overal aan, en Chris duikt nu naast de clubs regelmatig de studio in om zijn eigen tracks te produceren.

Ook bij Jip Deluxe draait het om de liefde voor muziek. Hij is daarom geliefd voor zijn groovy housesound waarbij hij zijn publiek net even wat verder de diepte mee in neemt. Hij weet precies het publiek aan te voelen en te bespelen en zijn missie is net als bij Chris Rox: de Dutch House Sound de wereld over brengen! Dit doet hij al met succes, dankzij sets bij Space in Miami, Larocca & Cafe d'Anvers in België, El Divino in Ibiza en Supermarket in Zürich. Zijn muziek verspreiden doet hij ook als resident dj bij 3FM op zaterdag, hij slingert met veel plezier en expertise zijn beats de ether in!

Escape Venue en Shape resident Frederik Abas is ook lekker bezig, hij stond deze zomer op o.a. Dance Valley en het Loveland festival. Ook in de studio is hij druk bezig: in september brengt hij zijn eerste eigen plaat uit! Hij zal samen met Chris, Jip, Yanto en Norman voor een muzikaal perfecte avond zorgen. Kortom, voor de ware houseliefhebber is deze speciale avond met Hollandse house helden niet te missen. So come in… and find out what Panic Room is all about!

Panic Room   
Vrijdag 4 september 2009  
23.00 – 05.00 
Escape Venue, Rembrandtplein, Amsterdam 
Chris Rox, Jip Deluxe, Frederik Abas, mc Gee & Norman Soares 
Voorverkoop 16,- euro op
www.escape.nl 
Deurverkoop: 16,- euro 

www.escape.nl 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws