Dode en gewonden op Veronica Sunset Grooves

Partyscene Redactie | 23 augustus 2009
headlines

Het strandfeest Veronica’s Sunset Grooves ontaardde in een massale vecht- en schietpartij tussen voetbalhooligans. Daarbij werd tientallen malen geschoten door relschoppers en vielen één dode en zes gewonden. Dat meldden politie en OM zondag.


De dode is een 19-jarige jongen uit Rotterdam. Hij werd doodgeschoten. Op de Hyvespagina van het slachtoffer laten bezoekers condoleances achter.


Tientallen schoten

Rond 23:30 kreeg de politie de melding dat er tientallen schoten waren gevuurd op en rond het gratis feest, dat in Hoek van Holland plaatsvond. Er traden dj’s als Roog en Lucien Foort op. Toen agenten ter plaatse kwamen vonden zij meerdere mensen met schot –en steekwonden. Maar toen zij wilde ingrijpen, keerden bezoekers zich massaal tegen de politie. Die voelde zich daarop zo bedreigd dat zij meerdere waarschuwingsschoten loste en één keer gericht terugschoot.


Dode en gewonden op Veronica Sunset Grooves


Doorgedraaide relschoppers

“Het was een ordinair slagveld”. Zo omschrijft een ooggetuige de gebeurtenissen tijdens het strandfeest op AD.nl. Op de website van de krant en het forum van dance portal Partyflock is te lezen hoe compleet doorgedraaide relschoppers met messen elkaar en de politie te lijf wilden gaan.


Geen fouillering

Bezoekers van het feest verbazen zich over het grote aantal mensen dat behoorlijk onder invloed was van drugs en drank en beklagen zich over het totale gebrek aan controle door de beveiliging. Er werd niet gefouilleerd en op een bepaald moment klommen ongeduldige bezoekers die vonden dat ze te lang moesten wachten over hekken en verschaften zij zich via de nooduitgangen zonder problemen toegang tot het gratis toegankelijke strandfeest.


De sfeer was in de aanloop naar het feest al agressief. In de trein naar Hoek van Holland beklaagden bezoekers zich over agressieve mensen en ruiten vernield.


60.000 bezoekers

Volgens burgemeester Aboutaleb zouden er 60.000 bezoekers op het terrein geweest zijn, terwijl er maximaal 28.000 op het terrein pasten en er volgens de vergunning maar 15.000 mochten zijn. De organisatie spreekt dit tegen. In een reactie laat zij weten dat het ook onbegonnen werk was om alle bezoekers te fouilleren.


Hooligans

De politie ontving in de nacht van zaterdag op zondag berichten dat hooligans op het feest uit zouden zijn op een confrontatie met elkaar. Dat zei burgmeester Aboutaleb zondag tijdens een persconferentie. Er zijn tot nu toe drie aanhoudingen verricht.


YouTube

Op YouTube zijn verschillende filmpjes van de ongeregeldheden te zien. Er wordt door relschoppers, die voorwerpen als fietsen, naar de politie gooien en agenten belagen ‘Rotterdam Hooligans’ gescandeerd, waarop de waarschuwingsschoten van de politie duidelijk te horen en te zien zijn. Let op: de filmpjes bevatten geweld en grof taalgebruik.


Zie ook:

"Laagdrempelig dance feest is probleem"

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws