Boom Chicago’s: Late Nite Ballroom

Partyscene Redactie | 19 augustus 2009
headlines

Het hoofdstedelijke nachtleven kan altijd wel wat schwung gebruiken en op 19 september zal er dan ook op een wel erg bijzonder locatie een nieuwe avond starten. Op zaterdag 19 september zal de Boom Chicago, al jaren een begrip als comedy theater, een nieuwe club ervaring opzetten aan het Leidseplein in het hart van Amsterdamse uitgaansgebied. Boom Chicago zal special voor deze gelegenheid omgetoverd worden tot een elektronisch geladen Ballroom. Dus verwacht een avond gevuld met de beste house en techno van 00.00 tot maar liefst 07.00 voor net dat extra hoeveelheid plezier.

Alle Late Nite Ballroom aanwezigen zullen in twee verschillende zalen de beste mix van elektronische muziek voorgeschoteld krijgen met de speciale Ballroom Djs van de avond Terry Toner, Warren Fellow and local hero Philip Young. De tweede area genaamd  “The Mezzanine” zal worden gehost door de up and coming Cassette crew die onder de muzikale leiding van Simon Weiss en Bert De Rooij garant staat voor een frisse combinatie van jazz, minimal en space disco. Ook zal “The Mezzanine” de thuishaven zijn van Boom Chicago’s beruchte Cocktail bar waar een scala aan dranken met alle liefde van de wereld in elkaar zullen worden geschud, gemixt en geserveerd. Deze avond is ook meteen de releaseparty van Terry Toner’s nieuwste EP op Michel de Hey’s EC Records genaamd Tempo Doeloe, die uit zal komen op 14 september.
Late Night Ball
Terry Toner, al jaren een gerenommeerde naam in de vaderlandse dancescene en blogger hier op Partyscene, zal speciaal voor deze avond samen met een van de meest up and coming dj’s van het moment Warren Fellow een nieuw project lanceren. Een gemeenschappelijke muzikale visie en maandenlang gezamenlijk studiowerk hebben hun samen gebracht en zal resulteren in verschillende evenementen en releases vanaf januari 2010 en later. Deze muzikale collaboratie tussen twee getalenteerde dj’s belooft dan ook veel goeds voor de toekomst. Op 19 september zullen deze Ballroom dj’s hun studio synergie overbrengen naar de dansvloer van Boom Chicago en zorgen voor de ultieme elektronische Ballroom ervaring. 

Elke stad heeft zo zijn gangmakers. Philip Young is al jaren een belangrijke speler in het hoofdstedelijke nachtleven. Eerst als clubber, nu een gerenommeerde dj, promoter en hard op weg om datzelfde respect te vergaren als producer. Zijn nieuwste project genaamd Kamouflage met een remix van Massive Attacks – Unfinished Sympathy ontvangt lovende kritieken van clubbers en professionals over de hele wereld. 

Zaterdag 19 september

Boom Chicago’s ‘Late Nite Ballroom’

Ballroom: Terry Toner, Warren Fellow, Phillip Young

The Mezzanine: Cassette Crew with Bert de Rooij, Simon Weiss & Friends

Presale 12 euro, deur 15 euro

Presale op www.electronation.nl

Open van 00.00 - 07.00

Boom Chicago, Leidseplein 12, Amsterdam

www.boomchicago.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws