Danssalon komt terug in Eindhoven

Partyscene Redactie | 6 augustus 2009
headlines

De fameuze discotheek de Danssalon uit Eindhoven gaat binnenkort een comeback maken.

De Danssalon heeft een lange geschiedenis in Eindhoven en omstreken. De club bracht dj’s voort als Fedde le Grand, Marco V en Benjamin Bates, maar moest in 2002 de deuren sluiten. Maar nu komt de club weer terug, in hetzelfde pand aan het Stationsplein. Dat meldt het Eindhovens Dagblad. De vergunningen zijn toegekend en nu is het een kwestie van de inrichting. De nieuwe Danssalon wordt gerund door Casper van Hooren uit Amsterdam en Richard Rieske uit Den Bosch. Bram Jansen gaat de programmering doen, wat hij eerder ook al deed voor de Eindhovense Club Rembrandt, die vorig jaar dicht moest.

danssalon

“Ik wil wel benadrukken dat het geen exacte kopie wordt van de oude Danssalon. De oude tijden zijn voorbij,” zegt Rieske in het Eindhovens Dagblad. “Het is nu tijd voor een Danssalon 2.0.” Over het precieze concept wil hij nog niet veel prijsgeven. Wel zegt hij dat het een kweekvijver voor talent moet worden. “Kijk naar Fedde le Grand, Marco V en Benjamin Bates, dat zijn dj's die hier groot zijn geworden. Ik wil niet defensief vanuit alleen Eindhoven denken, maar het weer op het landelijke niveau tillen.”

De twee ondernemers hebben de nodige ervaring met het opzetten van concepten, met name in de Randstad, en duiken nu voor het eerst het nachtleven in. Rieske: “Ik ben zelf nog in de Danssalon uitgeweest. De nostalgie speelt wel mee om hieraan te beginnen. De naam van de Danssalon overstijgt het regionale. Mensen stapten in Amsterdam en Groningen in de auto om hier uit te gaan. We zouden wel gek zijn als we die naam niet opnieuw zouden gebruiken.” Hij denk dat dit het juiste moment is om in Eindhoven een nachtzaak te beginnen. “De Rembrandt is dicht en veel meer is er niet, op de Massa na. Er is hier zeker nog ruimte voor.”

 

Wat denken jullie. Gaat dit het Eindhovense nachtleven nieuw leven inblazen?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws