KitCatKlub - Welcome The Future With Pride!

Partyscene Redactie | 30 juli 2009
headlines

Komende zaterdag staat Amsterdam in het teken van behoorlijk wat uitbundigheid. Op recreatieterrein ’t Twiske knalt ID&T met hooggespannen verwachtingen Welcome To The Future de lucht in, terwijl in de binnenstad de blijde vrijheid gevierd zal worden op een van de meest knusse feestdagen van het jaar, de Gay Pride. Deze dag kan gepast worden afgesloten in club Home, waar KitCatKlub een WTTF meets Gay Pride editie brengt. Zagende techno met een hoofdletter T in de kelder met Michel de Hey en op zolder doet Marcello de glorieuze nachten van club iT herleven met een speciale ‘terug naar de iT’ set.
KCK
Laten we eerst even naar die kelder afdalen. Michel de Hey verschijnt voor de tweede keer achter de decks van KitCatKlub. Wederom met een set van welgeteld 3 uur. De eerste keer was een dampend succes. Hij vond het zelf toen zo leuk dat hij direct al het verzoek indiende terug te mogen komen. Iets waar KitCatKlub niet moeilijk over doet. De combinatie van De Hey’s ijzersterke platenkeuze met een intieme ruimte als de kelder van club Home zorgt voor magisch vuurwerk. En dat is precies wat je nodig hebt na een dagje shuffelen op ’t Twiske. Aan Ille Bitch de eer het muzikale bedje van deze speciale KitCatKlub editie te spreiden. De agenda van de beste man staat rammend vol en dat is niet voor niets. Zijn muziek komt lekker tot zijn recht in het intiem rauwe sfeertje van KitCatKlub. Electronische muziek zonder grenzen. Youngster Daan Greenfield is hard aan de weg aan het timmeren op Amsterdamse bodem met vloeiende en energieke sets. Zijn hart ligt bij de techno/minimal hoek, maar in zijn sets komen prikkelende invloeden vanuit house, proggy house en tech-house naar voren. Het zuigt, het pompt, het rolt. Greenfield’s muziek is simpelweg lekker. Een debutant op KitCatKlub waar je zeker nog meer van gaat horen.

MDH

Op zolder gaat het er deze nacht heel anders aan toe. House pionier van het eerste uur DJ Marcello, Mr. Chemistry himself, vergaarde begin jaren negentig internationale bekendheid met zijn bijzondere sets in club iT en nog meer met de compilaties die hij voor dezelfde roemruchte club met veel liefde en kennis van zaken (en vooral goede muziek) in elkaar zette. Voor KitCatKlub zal hij een 3 uurs set neer te zetten geheel in stijl van de hoogtijdagen van de iT. Nog bijzonderder is dat hij tevens 30 jaar vakkundig in zijn vak als DJ/entertainer zal vieren. Een meester van het begrip feesten op hoogwaardige muziek zonder oogkleppen. Dit allemaal op de broeierige zolder van club Home. Een andere grote House pionier van een kleine generatie later maakt het zolderpartijtje compleet. Zender neemt zijn gehele dolle en dwaze platencollectie mee om niet alleen de sfeer van de iT, maar ook feestjes als zijn eigen Costa del Soul te doen herleven. Zender stond niet eerder op KitCatKlub, maar daarbuiten op zo’n beetje ieder knotsgek feest. Hoogste tijd dus. Naast deze heren sluit organisator Stefano Richetta de nacht af met een setje die alles behalve zal onderdoen voor al het gezellige muzikale geweld van ervoor. Hij komt van dezelfde school als de heren. Die van gaan en niet lullen. We rekenen op hittedruppels die van het plafond komen sijpelen. To say the least.

KitCatKlub – Welcome the Future with Pride!

Zaterdag 1 augustus

Club Home, Wagenstraat 3, Amsterdam

Main room: Michel de Hey, Ille Bitch, Daan Greenfield

Play room: Marcello, Zender, Stefano Richetta

Deur: 15 euro / voorverkoop: 12 euro

Tijd: 21.30 – 05.00

www.exprezz.info

www.clubhome.nl

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws