Renaissance gaat door na Dance Valley

Partyscene Redactie | 10 juli 2009
headlines

Renaissance host op 11 juli dit jaar weer een area op Dance Valley. Grootmeesters als Sasha, Hernan Cattaneo en Dave Seaman vertonen hun kunsten aldaar. Na dit spektakel in Spaarnwoude verhuist Renaissance naar binnen voor 'n afterparty. De Westerunie in Amsterdam vormt het decor, en Eelke Kleijn is de talentvolle headliner uit eigen land.

dav

De tegenwoordige wereld is nauw verbonden met technologie, iets dat Eelke Kleijn al op jonge leeftijd wist. Eigenlijk is het dus niet zo raar dat Eelke met techniek aan de gang is gegaan. “Ik had zo maar een IT baan ergens kunnen hebben” zegt hij zelf. Eelke bouwde door de jaren heen een behoorlijk aantal websites. Toen hij 14 was kreeg hij een baantje als website ontwerper in een muziekwinkel. Hier kwam hij in contact met studio apparatuur dat in de winkel werd verkocht, en die apparatuur kon hij in het weekend mee naar huis nemen om te ontdekken hoe alles precies werkte.

In 2003 lanceerde Eelke zijn eerste single “4,5 Billion Years op Segment Records. Deze productie trok meteen de aandacht van de gevestigde namen als John Digweed en Seb Fontaine en staat nog steeds hoog aangeschreven. Het duurde echter tot 2006 voordat Eelke echt naam maakte. In een snel tempo volgden tracks elkaar op. Nick Warren, Hernan Cattaneo en Dave Seaman’s namen Eelke’s producties op in hun roemruchte compilaties. Ook lanceert Eelke in dit jaar zijn eigen platenlabel: Outside The Box Music. In de lente van 2007 brak weer een memorabel moment aan voor Eelke; De verschijning van zijn eerste artiesten album op Global Underground.

De muziek van Eelke is moeilijk samen te vatten. “Ik ben snel verveeld met muziek en ik hou dus niet van veel herhaling. In al mijn DJ sets probeer ik veel variatie aan te brengen, zodat ik het zelf ook interessant blijf vinden. Je ziet ook mijn verschillende stemmingen terugkomen in de verschillende soorten muziek die ik produceer”. Eelke zijn ambities liggen dan ook niet alleen in de dance, maar reiken veel breder. Zijn producties voor twee internationale reclamecampagnes voor Nike bevestigen dit met een cross over tussen Hip Hop en Electronica.

En de DJ Eelke Kleijn? Die vliegt momenteel de hele wereld over, waarbij hij als protegé van Hernan Cattaneo zelf, vooral in Zuid Amerika terrein aan het winnen is.

In 2008 maakte Eelke zijn debuut op een aantal van lands grootste festivals als Extrema Outdoor en in de Renaissance Area op Dance Valley. Hij hield zich moeiteloos staande tussen grootheden als Sasha, Satoshi Timiie en Sander Kleinenberg.

In de tussentijd gaat Eelke in 2009 gewoon door met het maken van hoogstaande producties en komt er waarschijnlijk weer een artiestenalbum aan. We wachten in spanning af. Na Dance Valley zal Eelke Kleijn de slotset verzorgen van de Renaissance afterparty in de Westerunie.

Deze editie van Renaissance zal worden geopend door het productie team van niemand minder dan Sasha, Cosmonauts, waardoor Sasha misschien zelf zijn gezicht ook nog even laat zien.

Marcus James, nog bezweet van zijn set op Dance Valley eerder die dag, neemt het stokje over en tenslotte mag Eelke Kleijn twee uur alles uit de kast halen bij Renaissance. Het leuke is dat je bij Eelke nooit weet wat er gaat gebeuren. Een ding weten we wel heel zeker: het wordt kwaliteit!

 

Kaarten voor Renaissance Amsterdam zijn te koop via www.paylogictickets.nl en Primera.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws