“Bericht over I Love Los Festival moet offline”

Partyscene Redactie | 27 juni 2009
headlines

Een week na de ongeregeldheden op het I Love Los Festival in Scheveningen is er door de organisatie nog niet officieel gereageerd met een standpunt over de gebeurtenissen. Soulmax verzocht Partyscene maandag wel om haar berichtgeving over de rellen direct te verwijderen.


Partyscene berichtte als één van de eerste media over de vechtpartijen op het festival in het Haagse stadsdeel Scheveningen. Daarbij raakten meer dan dertig mensen gewond, werden drie mensen naar het ziekenhuis vervoerd en moest de ME met charges op en rond het terrein de orde herstellen.


“Bericht over I Love Los Festival moet offline”


ME voert charge uit nabij I Love Los (foto: Frank Woutersen)


Mede door een persalarm van politie Haaglanden, kwam die berichtgeving snel op gang. Het nieuws werd opgepikt door persbureaus en landelijke media.


Grimmig

Een getuige, werkzaam bij de toegangscontrole van het feest, schreef op het forum van FOK!  over ‘een grimmige sfeer’, ‘veel vechtpartijen’ en ‘gasten die met hun riem om hun handen gebonden en stukken metaal eraan rondliepen’. Dat beeld werd door verschillende bezoekers op dance fora bevestigd, die ook spraken over mogelijke voorafgekondigde vechtpartijen.


Hiermee geconfronteerd gaf Soulmax geen inhoudelijke reactie, maar verzocht zij Partyscene om direct de berichtgeving daarover van de website te verwijderen. Dit omdat het ‘een verkeerd beeld zou geven’ en ‘de reacties juist superleuk waren, op de rel van die Duindorpers na’.


“Bericht over I Love Los Festival moet offline”


Festival flyer...


Gevraagd naar de reden van dit opmerkelijke verzoek tot censuur en beïnvloeding van de media liet de organisatie weten ‘de gevechten aan de deur niet te ontkennen, maar het jammer te vinden dat de bezoekers die het wel naar de zin hebben gehad nergens aan bod kwamen. De jongens krijgen nu wat ze willen, het verpesten van evenementen en aandacht in de party scene’.


AD

Opmerkelijk is dat Ivar Moens van Soulmax journalisten van het AD zondag wél uitgebreid te woord stond. Hij vertelde de krant ondermeer de politie de schuld te geven van de escalatie, omdat zij een door de beveiliging verwijderde relschopper weer toeliet, om escalatie te voorkomen. Deze zou volgens Barry Boogers, van beveiligingsbedrijf Maximus uit Den Bosch, geprobeerd hebben om geld van de muntjesverkoop te stelen.


Bogers liet het AD weten dat ‘het goed mis ging’ toen de relschopper weer terug op het terrein kwam. Er werd iemand knock-out geslagen op het toilet, waarop de groep waar dat slachtoffer toe behoorde de eerste de beste persoon die zij zagen neersloegen. Dat leidde tot een vechtpartij met meer dan honderd man, die de beveiliging niet onder controle kon krijgen. De politie moest hierdoor met tientallen personeelsleden van de Parate Eenheid (ME) ingrijpen.


Vrijdagochtend beloofde Soulmax diezelfde dag nog met een officiële reactie te komen. Die is tot nu toe uitgebleven. Het is niet bekend of Soulmax ook andere media heeft aangeschreven met het verzoek de berichtgeving aan te passen dan wel offline te halen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws