Rellen op I Love Los Festival

Partyscene Redactie | 21 juni 2009
headlines

Op vechtpartijen tijdens het I Love Los Festival zijn tientallen mensen gewond geraakt, drie personen moesten naar het ziekenhuis. Dat meldde de politie zondag. De ME voerde charges op en rond het festivalterrein uit, om de relschoppers te verwijderen en de openbare orde te herstellen.


De gewonden konden ter plaatse door de EHBO worden behandeld. Onder de drie naar het ziekenhuis gebrachte mensen bevond zich ook een beveiliger. De politie hield twee mensen aan.


Het was de eerste editie van het festival dat plaatsvond op het voormalige Norfolkterrein aan de Kraneburgerweg, van het Haagse stadsdeel Scheveningen.

Bezoekers van verschillende fora spraken over ‘een grimmige sfeer’, ‘veel vechtpartijen’ en ‘gasten die met hun riem om hun handen gebonden en stukken metaal eraan rondliepen’. Op Partyflock wordt druk gespeculeerd over de aanleiding van de rellen.


Een bezoeker van FOK!, die werkzaam was bij de toegangscontrole, schrijft dat om vier uur de eerste vechtpartijen uitbraken, waarbij twee personen door vijftig man achterna werden gezeten op het festivalterrein.


Rond zeven uur gaat het opnieuw mis en moet de beveiliging de hulp van de politie inroepen die met een peloton ME en honden charges uitvoert op het festivalterrein.  Onder de bezoekers breekt paniek uit, als prullenbakken en banken door de lucht vliegen. Op dat moment mogen er op last van de politie geen nieuwe bezoekers meer het terrein opME voert charges uit op festivalterrein, op afstand gefilmd door bezoeker…


Buiten breken ook enkele opstootjes uit, als van het festival verwijderde mensen de confrontatie met de politie aan willen gaan. Op foto’s van de regionale 112-website District8.net is te zien, hoe de ME met de wapenstok een charge uitvoert op enkele agressieve bezoekers die de politie provoceren.


Na het politieoptreden keerde de rust terug en kon het festival verder doorgang vinden.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws