24 mp3’s voor 1,9 miljoen dollar

Partyscene Redactie | 20 juni 2009
headlines

Een aanbod tot schikking weigeren in rechtszaak voor illegaal downloaden is een Amerikaanse vrouw duur komen te staan. In plaats van enkele tienduizenden dollars, moet zij nu 1,9 miljoen dollar boete betalen. De 32-jarige moeder van vier kinderen downloadde in totaal 24 mp3’s van het internet.

 
Amerikaanse media meldden dat het de eerste keer is in de Verenigde Staten dat een rechter tot een dergelijk vonnis kwam in een zaak waarbij auteursrechten zijn geschonden.


Geschokt

Jammie Thomas-Rasset, woonachtig in Minnesota, reageerde geschokt. Via haar advocaat Joe Sibley liet zij weten dat ze de liedjes van onder andere Sheryl Crow, Gloria Estefan en No Doubt legaal voor 99 dollarcent kunnen kopen. Maar omdat een Federale jury haar schuldig heeft bevonden, moet zij nu 80.000 dollar per illegaal download betalen.


24 mp3’s voor 1,9 miljoen dollar


Een woordvoerster van de Recording Industry Association of Amerika, reageerde verheugd en tevreden op het oordeel van de jury dat de verdachte schuldig en verantwoordelijk was.


De vrouw was in 2007 al tot een boete van 220.000 dollar veroordeeld, maar de rechter haalde een streep door dat vonnis wegens een fout in de juryprocedure. Ze gaat in hoger beroep tegen het vonnis.


Zie ook:

Britse dj’s frauderen op iTunes

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws