Ground Zero Festival 2009 - Independence Day

Partyscene Redactie | 8 juni 2009
headlines

Ground Zero Festival was vorig jaar één van de meest succesvolle zomerfestivals. UDC en Multigroove zijn direct aan de slag gegaan om met de editie van dit jaar de voorgaande edities te overtreffen. Of dit lukt zal blijken op de magische datum 4 juli wanneer Ground Zero Festival haar Independence Day viert.

 

GROUND ZERO FESTIVAL is ontstaan vanuit een unieke samenwerking tussen UDC en Multigroove. UDC is vooral bekend van grote dance events zoals Dance Valley, Full On Ferry: The Masquerade en Nightmare Outdoor, laatstgenoemde in samenwerking met Mid-Town. Multigroove is sinds het begin één van de drijvende krachten achter de Nederlandse housescene en heeft zich al die tijd staande weten te houden door niet de commerciële weg in te slaan en te blijven programmeren waar ze zelf in geloven. De samenwerking met UDC kwam tot stand toen Multigroove vijf jaar geleden een Oldskool & Early Rave tent mocht hosten op Impulz Outdoor van UDC. Deze tent ging helemaal los en beide partijen begonnen te brainstormenen over hoe een compleet festival op dit terrein kon worden opgezet. Alle puzzelstukjes vielen al snel op hun plek en een nieuw festival was geboren.

GZ

GROUND ZERO FESTIVAL is anders dan andere festivals; Het is het enige nachtfestival van Nederland waar je van zonsondergang tot zonsopkomst helemaal uit je plaat kan gaan op de meest uiteenlopende harde dance stijlen. Het gebied kent een breed strand waar de Mainstage zal komen te staan, uitgestrekte velden waar plaats is voor grote tenten voor duizenden party people en een unieke bosrijke omgeving waar kleinere, intiemere area’s en stages te vinden zijn. Eén van de area’s zal een volwaardig drijvende stage op een platform worden dat door een boot het mystieke meer over wordt getrokken. Vanaf daar heb je een geweldig uitzicht op het hele festivalterrein inclusief de Mainstage. De Chill Area zal de hele avond lang verlicht en verwarmt worden door een gigantisch kampvuur en dan heb je pas een paar blikvangers van Ground Zero Festival benoemd.

GROUND ZERO FESTIVAL draait natuurlijk vooral om de muziek. Met tien verschillende area’s komen alle harde stijlen ruimschoots aan bod. Bovendien probeert Ground Zero grenzen te verleggen door de beste en meest innoverende artiesten van over de hele wereld naar Bussloo te halen. Naast gigantische Hardcore en Hardstyle Area’s kunnen ook de liefhebbers van het extreme werk hun hart ophalen in de Terror Area en vind je een unieke mix van Techno, UK Hard House en Harde Oldskool in de Pounding Grooves Area. Miss Djax presenteert het beste op het gebied van Techno, Hard Techno en Schranz in haar eigen Area. De oorspronkelijke sound van 1988 tot 1992 herleef je in het drijvende Classics Area. Midden op het water springen op oude klassiekers is de beste manier om de geweldige intieme sfeer van die jaren terug te halen. Zo zijn er nog een aantal stages terug te vinden op het festival zoals natuurlijk de massieve Mainstage midden op het strand, waar nagenoeg alle muziekstijlen nog eens aan bod komen.

GROUND ZERO FESTIVAL’s website op www.groundzerofestival.com is tenslotte ook een belevenis op zich. Geen eindeloze lappen tekst waar je je door heen moet worstelen, maar een volledig interactieve 3D omgeving waar je de verschillende area’s kan ervaren, met meer dan 18 (!) Ground Zero Anthems van artiesten als Miss Djax en Super Marco May die je zelf kunt mixen tot je eigen DJ Set in de speciale DJ Booth. Daarnaast kun je er foto’s en filmmateriaal van voorgaande edities zien, interviews bekijken en beluisteren en nog veel meer.

Ground Zero Festival: Independence Day gaat los op 4 juli van 21.00 uur ‘s avonds tot 07.00 uur ‘s ochtends. Voor meer info, check www.groundzerofestival.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws