Brand in Mokum

Partyscene Redactie | 28 mei 2009
headlines

Op zondag 21 juni is het tien jaar geleden dan de RoXY afbrandde. Dat wordt dan herdacht.

roxyOp zondag 21 juni van dit jaar is het precies tien jaar geleden dat de Amsterdamse club RoXY afbrandde en haar oprichter Peter Giele begraven werd. Een zware aderlating voor het Amsterdamse uitgaansleven. Meubelstukken, van RoXY resident Joost van Bellen, en leden van het creatieve team van de club willen dit niet onopgemerkt voorbij laten gaan en hebben alles uit de kast getrokken om een twee daagse ode te brengen aan die waanzinnig club en de

tijd dat alles nog mocht. RoXY was een van de eerste clubs die house introduceerde op het Europese vasteland en werd daarnaast beroemd om haar excessieve shows en waanzinnige decors.

Club RoXY was in haar hoogtijdagen een collectief creatief podium van zelfexpressie, een podium waar kunst, muziek, mode en de vrije levensstijl samen kwamen. De club was beroemd tot ver over de grenzen, maar brandde dus helaas tien jaar geleden af. De herinneringen bleven en die worden nu met een dubbel feest, op zaterdag 20 en zondag 21 juni in Paradiso in Amsterdam, geïnspireerd op de Garden Of Delights van Hieronymus Bosch, weer even tot leven gebracht. Met thema’s als de Zonde, het Oordeel en de Hel wordt Paradiso voor twee nachten omgetoverd tot een duivelse speeltuin.

Een ongelofelijk lange rij dj’s, artiesten, kunstenaars en acts staan klaar om de twee nachten onvergetelijk te maken. Er komt een gigantisch decor in RoXY stijl en veel nooit eerder geziene beelden. Bijna alle dj’s die er toen draaien, zoals Joost van Bellen en 100% Isis, zijn er nu ook weer bij en verder veel kopstukken uit de kunstwereld. De dresscode is al even megalomaan: Kings en Queens, van dragkings en dragqueens tot leatherkings en leatherqueens en alle koninklijke uitdossingen die daar maar tussen kunnen zitten. Er is een speciaal altaar bij het gebrandschilderde portret van Peter Giele, dus neem allemaal bloemen mee. Kaarten voor deze happening kosten 75 euro. 

Check ook www.meubelstukken.nl en www.roxy.nu.

Wil je zeer exclusieve kaarten winnen voor zondag 21 juni, mail dan frank@partyscene.nl een foto van jezelf in de Roxy! Zet als onderwerp 'RoXY' in het onderwerp.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws