Klankbar meets Carnivale

Partyscene Redactie | 24 april 2009
headlines

Op precies de dag dat Carnivale voor het eerst de nacht aan deed ontstaat er in Amsterdam een nieuw concept: Klankbar. Voor beide organisaties is zaterdag 25 april dus een speciale dag. Een reden te meer om er een onvergetelijke nacht van te gaan maken.

Deze dubbele verjaardag zal in de vetste club van Amsterdam gevierd worden. Namelijk in  club Home. Dit fijne thuis bestaat uit drie super ruimtes waar tot in de vroege morgen gechilld, gerookt, gedronken en natuurlijk gedanst kan worden!

De kelder word gehost door het vooruitstrevende house concept Klankbar. Klankbar zal de avond openen met Klank die warme en zwoele house grooves te gehore zullen brengen. De mannen van Klank komen eraan na gigs op Mr. Stubnitz, Awakenings festival after en een residentie bij Club Fritz schijnt er ook nog dit jaar een eerste release aan te komen.
Klankbar
Genoeg over Klank. Klankbar heeft voor deze avond veel meer house in petto. Vanuit de UK en Frankrijk worden Glimpse en Varoslav  in gevlogen. Voor Glimpse is het jaar goed begonnen. Zo had hij een release afgelopen maart op het gerenommeerde Planet E label, Drifting E.P. Voor de rest van 2009 kan men nog releases verwachten op Glimpse Recordings wat hij doet in samenwerking met Kompakt. Een release met Lee van Dowski op Cadenza en nog een release op het zuster label van Get Physicals genaamd  Kindich. Ook komt er nog een Glimpse album ‘Running’ uit op Four Twenty Records. De titel zegt genoeg want naast alle releases staat Glimpse ook nog met zijn live act door heel de wereld  in landen als Noord en Zuid Amerika, Japan en Europa. En op 25 April vliegt hij niet stilletjes ons landje voorbij.

Varoslav is de man uit Parijs en zal op 25 april de romantiek en sexy vibe meebrengen naar Amsterdam. Dit vertaalt zich in zijn sound: groovy, sexy en voor vol met energie. Zijn stijl is te omschrijven van  tech tot deep house. Afgelopen december had hij samen met Dop nog een release op Supplement Facts. En inmiddels is op Tsuba zijn nieuwste release Get Together uitgekomen, die door de groten der aarde als 'magnifique' benoemd is. Houd deze 'croque monsieur' in de gaten want we gaan nog veel van hem horen in 2009.

De bovenzaal staat tijdens deze memorabele nacht in het teken van Carnivale. Rik zal hier het startschot geven en de zaal klaarstomen voor een nacht vol beweging. De rol van opener staat hem als geen ander op het lijf geschreven vanwege zijn volwassen, doch ook subtiele benadering van deep house. Vervolgens nemen Kartikeya & Pennypacker het roer van hem over. Diversiteit staat centraal in de sets van dit markante duo. Naadloos wordt funk, groove en soul in elkaar gemixed zonder dat de “true house feeling” op enig moment dan ook verdwijnt. Maak je borst dus maar nat voor een gezonde dosis aan muzikale uitspattingen.

The Jop & Jordi Show behoort al vanaf het allereerste moment tot de onmiskenbare drijfveren achter Carnivale. Deze prettyboys weten geheel in eigen stijl vrijwel ieder publiek met een welgemeende glimlach te entertainen. De pakkende drive is het geheime wapen in hun energieke sets, waarbij het publiek altijd maar blijft snakken naar meer. Het slotstuk van deze enerverende nacht wordt verzorgd door LoPoll & Radiosus, the mean brothers of funky minimal techno. Met een vertrouwde pompende knalset zullen zij traditiegetrouw al het resterende energie in deze zaal opslokken en de nacht van een goede afloop voorzien.

Klankbar meets Carnivale

Zaterdag 25 april

Club Home, Wagenstraat 3, Amsterdam

23.00 – 05.00

Voorverkoop 6,50 via www.beatfreax.com

Deurprijs 11,50

www.clubhome.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws