Fedde le Grand ambassadeur Dance4Life

Partyscene Redactie | 21 april 2009
headlines

De Nederlandse dj/producer Fedde le Grand is de nieuwe ambassadeur van Dance4Life.

fedde le grandFedde le Grand is de nieuwe ambassadeur geworden van Dance4Life. Je kon al in de blog van Jesse Voorn, die ook ambassadeur is van Dance4Life, lezen dat de dj dat tijdens de Winter Music Conference in Miami bekend maakte. Fedde sluit zich daarmee aan bij ambassadeurs als Tiësto, Judge Jules, Don Diablo, Benjamin Bates, George Acosta, ATB, Jesse Voorn, Kaskade en nog meer. Dance4Life is de organisatie die zich samen met jongeren wereldwijd inzet om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. Van de 6.800 mensen die dagelijks geïnfecteerd raken met hiv is de helft jonger dan 25 jaar. Het Nederlandse initiatief vindt inmiddels plaats in meer dan 20 landen verspreid over 5 continenten. Vanuit zijn rol als dj en producer zal Fedde hieraan een bijdrage leveren.

Tijdens een intieme Q&A met Dance4Life in Miami vertelt Fedde wat hem inspireerde om deel te worden van de Dance4Life familie: “Als artiest zie ik wat dance4life doet voor jonge mensen. Het staat heel dichtbij wat ik zelf doe en voel me daarom erg verbonden met de organisatie. Ik zie veel mogelijkheden om bij te dragen aan de doelen van dance4life. Van mijn concerten in Scandinavië in september zal ik bijvoorbeeld een deel van de ticketopbrengst aan dance4life doneren.” Fedde geniet wereldwijde bekendheid, vanwege zijn hit Put Your Hands Up 4 Detroit, maar ook vanwege zijn samenwerking met Will.i.am van de Black Eyed Peas en Madonna gebruikt datzelfde Put You Hands Up… voor haar Sticky and Sweet tour.

Dance4Life gebruikt de universele taal van muziek en dans om jongeren wereldwijd te verbinden en te betrekken bij het terugdringen van de hiv- en aidsproblematiek. Ambassadeurs zijn daarbij van groot belang. “We zijn vereerd dat Fedde le Grand, als één van de grootste opkomende sterren van de internationale dance scene, heeft besloten om zich aan te sluiten bij dance4life. We zien er naar uit om een internationale partnership met Fedde te ontwikkelen,” aldus Wessel van Eeden, global music and media manager bij Dance4Life international.

Check ook www.feddelegrand.com en www.dance4life.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws