Clash

Partyscene Redactie | 9 april 2009
headlines

Op 12 april vindt in de Oosterpoort in Groningen het concept Clash plaats. Het programma is rond.

Clash is een concept vol muziek, theater, media- en beeldende kunst. Het event vindt zondag 12 april plaats in de Oosterpoort in Groningen. Verdeeld over drie zalen heeft de organisatie een line-up neergezet die er niet om liegt. Zo kun je in de Grote zaal dansen op de Gentse mannen van 2 Many DJ’s, die met hun opzwepende en eclectische sets geen introductie meer nodig hebben. Vanuit München komt electrofenomeen Zombie Nation een live set doen. Zijn onlangs uitgebrachte nieuwe album Zombielicious ontving wereldwijd lovende kritieken. De Britse dj/producer Riton en het Braziliaanse duo Mix Hell maken het plaatje compleet. De Groningse boys van Noisia spelen een thuiswedstrijd en sluiten af.

clash

In de Kleine zaal slaat techno de toon en komt niemand minder dan de jonge technoster Nathan Fake. Maar ook de populaire producer Radio Slave komt draaien, evenals de Engelsman James Ruskin, die de boel af zal sluiten. Nederlanders Polder en Kabale und Liebe verzorgen de verdere muzikale omlijsting van deze dampende zaal. In de Kelder is dubstep geprogrammeerd, met vloervullers als Appleblim, Loefah, Rustie, Hudson Mohawke en Gumnaam en ook de Franse chicks van Le Corps Mince. Clash symboliseert de letterlijke ‘botsing’ tussen allerlei dance stromingen en de kunst- en theaterwereld. Nieuw op Clash deze editie is de beeldende kunst.

De Oosterpoort wordt omgetoverd tot een grote expositieruimte volop videokunst, performance, sculptuur, street-art, graphic-design, geluidskunst, fotografie, schilderijen en illustraties. Kaarten kosten 27,50 euro in de voorverkoop en 32,50 euro aan de deur. 

Check ook www.clashed.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws