Jonge vrouwen stappen minder door crisis

Partyscene Redactie | 9 april 2009
headlines

Je zou denken dat vrouwen zich niet echt laten beïnvloeden door de crisis, maar niks is minder waar.  Zo’n 30% van de Nederlandse jonge vrouwen blijft vaker thuis en gaat minder uit. In plaats daarvan zijn genegenheid en echte vriendschap de nieuwste trend. Een avondje met vriendinnen genietend van een flesje Baileys Coffee geniet ruim de voorkeur boven een avondje sauna of een Otazu sieraad voor zichzelf.

stappenDeze uitkomsten zijn afkomstig van een onderzoek onder ruim 1200 jonge vrouwen in de leeftijd van 20 tot 34.  Belangrijkste uitkomst uit het onderzoek is het feit dat vrouwen weer de ‘ouderwetse’ gezelligheid opzoeken en meer waarde hechten aan echte vriendschap.

Andere opvallende uitkomsten zijn onder meer dat “echte” vriendschap voor bijna alle ondervraagden (93%) “mijn drie beste vriendinnen” zijn.  3% geeft aan liever contact te onderhouden via msn, nog eens 3% geeft aan geen echte vriendschap te hebben. Opvallend is dat geen enkele van de ondervraagden het aantal hyves-vrienden belangrijk vindt. Dit in tegenstelling tot eerder onderzoek.

Op de vraag ‘wat zou je nu voor jezelf willen en kunnen kopen’  gaf 39% aan geen geld te hebben. 26% koos voor een flesje Baileys Coffee om hiervan thuis met vriendinnen te genieten. 21% van de ondervraagden gaf de voorkeur aan een avondje sauna . 9% voor een nieuw sieraad van Otazu en slechts 5% kiest voor een nieuwe outfit van Roberto Cavalli.

30% van de ondervraagden geeft aan vaker thuis te blijven en minder uit te gaan en nog eens 30% geeft aan dat de kredietcrisis geen invloed heeft op haar uitgaanspatroon. Gelukkig, want anders zouden de Nederlandse clubs wel erg leeg zijn.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws