Patronaat gaat los!

Partyscene Redactie | 30 januari 2009
headlines

Het nieuwe jaar begint goed in Haarlem, want in 2009 bestaat poppodium Patronaat maar liefst 25 jaar! Zo’n jubileum mag natuurlijk niet zomaar voorbij gaan en daarom heeft het Patronaat vanavond en morgen knallers van jubileumavonden georganiseerd om het zilveren jaar gepast in te luiden. Met optredens van ondermeer Modeselektor, Steve Aoki en de Patronaat Allstars geeft Patronaat een blik op het verleden, heden maar vooral ook op de toekomst. En dat niet tot 04.00 maar tot 06.00!

Een kwart eeuw Patronaat, er is nogal wat gebeurd in al die jaren, en op verzoek van het Patronaat en uitgeverij Spaarn en Hout bracht muziekjournalist Peter Bruyn de geschiedenis in kaart en bundelde dit in het boek ’25 Jaar Patronaat, We wilden iets veroorzaken’. Naast zo’n honderd foto’s bevat het boek een achttal door striptekenaar Peter Pontiac speciaal voor deze uitgave gemaakte illustraties. Een verhaal over rock ’n roll en dance, maar ook over gemeentepolitiek en architectuur, over een jongensdroom en over cultuurbeleid, over idealen, commercie, crises en weer opkrabbelen. Wil je dit boek winnen, mail dan frank@partyscene.nl wat jouw meest speciale avond ooit in het Patronaat was en wie weet!

Vanavond, vrijdag 30 januari, begint je weekend al goed, want de entree is gratis en er wordt doorgerocked tot 06.00! Uniek dus voor Haarlemse begrippen. Met dj’s als Hitmeister D, Spliph, Sandro Void en de Schijfrijders wordt het knallen!

Modeselektor

Ook morgen is dit het geval, met de uitverkochte avond waarbij Modeselektor de hoofdrol opeist. Vernieuwende electronica, met een combinatie van onorthodoxe techno, beukende electro en prikkelende dubstep, zorgt voor een muzikale mix waar wel op gefeest móét worden! Nog iemand die wel van een feestje houdt is Asian-American Steve Aoki. Woonachtig in Hollywood, waar zijn Dim Mak label regelmatig roemruchtige feestjes geeft, heeft hij zich een cultstatus aangemeten in het fidgethouse circuit. Samen met The Bloody Beetroots (gehuld in evil spiderman-maskers) zijn ze verantwoordelijk voor het nodige dansvloergeweld. Gooi daar nog de Neerlands dubstep trots Martyn bovenop, Ninja Tune’s Ghislain Poirier en resident Spliph en je hebt een avond waar je de volgende 25 jaar Patronaat nog op kunnen teren. Beeld wordt live verzorgd door Pfadfinderei, een Berlijns multimedia collectief.

Meer informatie over dit fuifweekend vind je op www.patronaat.nl 

Steve Aoki @ Blow Up in San Francisco

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws