3 uur lang Kevin Saunderson

Partyscene Redactie | 23 januari 2009
headlines

Op donderdag 19 februari vindt in de Oude Zaal van de Melkweg een bijzondere avond tijdens Klinch plaats. Dan treedt Detroit technolegende Kevin Saunderson aan voor een drie uur lange dj-set. Support komt van Dekmantel's Thomas Martojo.
kevin s
De technobijbel houdt er zo zijn eigen geboorteverhaal op na. In deze vertelling wordt het kindje Jezus verruild voor een 909 en komen de Drie Wijzen niet uit het oosten, maar uit de Amerikaanse Midwest. The Belleville Three - Juan Atkins, Derrick May en Kevin Saunderson - kenden elkaar al van hun gelijknamige middelbare school in Detroit. Daar deelden zij een passie voor Europese electronica-bands als Kraftwerk. In wezen stond deze hoekige computermuziek haaks op de zwarte funk en soul uit hun jeugd. Maar uit de combinatie ervan smeedde het drietal eind jaren tachtig een geheel nieuw muziekgenre.

Detroit - tegenwoordig synoniem voor alle techno die warm, funky en analoog klinkt - vond zijn oorsprong op de zolderkamers van deze Belleville Three. Over wie van de drie nou precies het invloedrijkst was, valt te twisten. Maar feit blijft dat Saunderson de meeste commerciële successen had. Zijn tracks Goodlife en Big Fun (geproduceerd onder het alias Innercity) waren wereldwijde chartklappers en gelden nog altijd als twee der grootste houseclassics. Maar ook onder Master Reese en natuurlijk onder zijn eigen naam bracht Saunderson een hoop steengoede platen uit. Jarenlang domineerden releases op zijn label KMS dansvloeren wereldwijd.

De laatste anderhalf jaar heeft Klinch, het danceplatform van de Melkweg, een zeer diverse programmering op de vrijdagavond verzorgd. Vanaf februari zijn er incidentele Klinches op donderdag. Bar Weinig met Apparat (5 februari) en deze avond met Kevin Saunderson zijn de eerste twee. Hier win je tickets!

Donderdag 19 februari 2009

Deuren open om 23.30

Entree  13,-

Meer info op www.melkweg.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws