Volume in clubs omlaag

Partyscene Redactie | 20 januari 2009
headlines

De Britse overheid is bezig met een wet om het aantal db’s in de clubs drastisch omlaag te gooien.

Het rookverbod is nog maar nauwelijks van kracht of heel misschien moeten we ons alweer zorgen gaan maken over de volgende ontwikkeling die in het buitenland gaande is, aangezien onze overheid ook graag de kunstjes buiten de grenzen afkijkt. De overheid in Groot-Brittannië probeert er nu een wet door te drukken die van de clubs eist om geluidslimiters te installeren, die voorkomen dat het volume niet boven de 70 db uitkomt. Dat is het gemiddelde volume van een restaurant.

herrie

De regering wil dit doen om het gehoor van het personeel in clubs, bars en podia te beschermen, ook het idee achter het rookverbod, maar tegenstanders van het plan denken dat de wet onherstelbare schade aan het Britse nachtleven zal toebrengen. Sommigen zeggen dat het zelfs een stap op weg is naar een ‘kinderjuf-staat’.  

Er is daarom een petitie opgezet, om de overheid dit idee uit het hoofd te praten. Het is niet verrassend dat inmiddels ruim 32.000 mensen hun naam onder deze petitie gezet hebben en het ziet er naar uit dat dat aantal nog explosief zal stijgen. De online petitie staat op de site van de Britse overheid. Alleen inwoners van Groot-Brittannië mogen de petitie tekenen. Een fraai staaltje betutteling dus, waarvan we niet vreemd moeten opkijken als dat ook eens in Nederland op de agenda gaat komen. Het moet toch niet veel gekker worden. Je kunt de petitie hier bekijken en als je Engels bent ook tekenen.

Moet de Nederlandse overheid ook een maximum aantal db’s in de clubs invoeren? Wat vind jij?     

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws