Jimmy Woo overvallers opnieuw voor rechter

Partyscene Redactie | 16 januari 2009
headlines

Het Openbaar Ministerie in Amsterdam gaat de twee hoofdverdachten van een gewapende overval op de Amsterdamse club Jimmy Woo in november 2006 opnieuw vervolgen.

Ze moeten 6 maart voor de rechtbank verschijnen. De rechtbank veroordeelde het tweetal eerder tot vier en vijf jaar celstraf, maar de verdachten kwamen eind vorig jaar op vrije voeten want het originele dossier was kwijtgeraakt. Alleen de kopieën en een digitale versie waren er nog.
Jimmy Woo
De afdeling van justitie die zaken bij de rechtbank in Amsterdam doet, is nu echter van mening dat het originele dossier niet nodig is. En omdat het gerechtshof de eerdere uitspraak van de rechtbank heeft vernietigd, begint justitie nu opnieuw een zaak.

De advocaat Maarten Witlox van een van de verdachten spreekt van ''een vreemde gang van zaken''. Volgens hem kan er volgens de wet wel een nieuwe zaak komen, maar zou dat in dit geval niet moeten gebeuren aangezien justitie immers zelf gevraagd had het hoger beroep af te blazen. ''Dit is in strijd met het vertrouwensbeginsel, dat je op het OM moet kunnen afgaan. Het wordt een vreemd, Kafkaiaans proces.''

Het vrijkomen van de verdachten veroorzaakte veel ophef: de top van het OM liet een onderzoek doen en daarnaast leidde de affaire tot het aftreden van de hoofdaanklager van het ressortsparket.

www.jimmywoo.com

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws