Framebusters en Escape in januari 2009

Partyscene Redactie | 2 januari 2009
headlines

2008 was voor Escape een zeer geslaagd en bijzonder jaar waarbij goede muziek en innovatie centraal stonden. Het vernieuwde VIP deck werd geopend, de eerste editie van de Framebusters cd werd gelanceerd, en het grootste indoor ledscherm van Europa en de exclusieve Escape Cage werden geïnstalleerd. Vele (internationale) topartiesten draaiden wekelijks het dak eraf en het jaar werd in stijl afgesloten door Ron Carrol op 27 december en Defected´s Copyright op 31 december.

Ook 2009 gaat een mooi jaar worden. De donderdagen blijven gereserveerd voor de populairste studentenclubavond van Amsterdam: Franchise. Op donderdag 8 januari wordt het 4jarig bestaan van deze topavond uitbundig gevierd. Op vrijdag 23 januari zal Rush hun reeks van jarenlange feesten op bijzondere wijze afsluiten op de plek waar de avond ooit begon. De andere vrijdagen worden door verschillende organisaties wekelijks op feestelijke wijze ingevuld. De zaterdag is bestemd voor Amsterdam´s populairste avond Framebusters waar resident Raymundo uiteraard weer de beste (internationale) dj’s achter de decks uitnodigt. En de vernieuwde line up van Shape zal elke zondag doordenderen, residents Frederiks Abas, Quintino, Sidney Samson, Jean en Tony Cha Cha zorgen voor dé perfecte afsluiting van je weekend. Maar ook in de Escape Studio, deLux en Lounge zullen vele mooie, afwisselende en intieme feesten plaatsvinden in 2009.

Verder slaat The Rembrandt House Mob elke week weer genadeloos toe in Escape Lounge: Didier Stijn, Bobby Mash, Reuben Alexander en dj Touché rocken deze nieuwste hotspot van donderdag tot en met zondag. Gratis entree op z’n Hollands, maar internationaal qua atmosfeer en locatie, niet in de laatste plaats dankzij het LED plafond en magnifieke uitzicht op het Rembrandtplein dankzij de imposante raampartij. Ook cocktails en champagne mogen niet ontbreken. Via Escape Caffé loop je via de trap zo naar boven, naar de Escape Lounge, elke donderdag tot en met zondag van 19.00 – 02.00 ben je van harte welkom voor warmte, lekkere drankjes en dito tunes.
Framebusters Escape januari 2009
Op de eerste zaterdag van 2009 zal resident Raymundo samen met Shagspeare de Kick Off van Framebusters in het nieuwe jaar voor zijn rekening nemen. Het gaat erg goed met Raymundo, die ook op het produceervlak hoge ogen gooit. Ook in het nieuwe jaar zullen we hiervan nog veel gaan merken, check voor een voorproefje de tunes op zijn site www.djraymundo.com. Mc Mo is erbij, met zijn opzwepende lyrics zet hij extra kracht bij tijdens de dikke platen van Raymundo en Shagspeare. In deLux kan je genieten van de eclectic sounds van resident Danney.

De week erop, op zaterdag 10 januari, is de tijd weer aangebroken voor de maandelijkse Amsterdam Rockin’ avond. Samen met vaste partner in crime Frederik Abas zorgen deze twee heren altijd een knaller van een feest! Costar zal met zijn saxofoon en Choral zal met haar stem het publiek nog eens extra muzikaal verwennen. GirlsLoveDJs rebel Ruby Wax neemt de deLux voor zijn rekening.

Op zaterdag 17 januari heeft Raymundo niemand minder dan Funkerman uitgenodigd! Deze Ardie van Beek gaat als een speer, brengt zijn muziek uit op zijn eigen Flamingo label alsmede op het label van Roger Sanchez: Stealth Records. Als hij in Escape draait is hij net terug van een tour met Fedde le Grand door Australie, alwaar hij ook tijdens Sensation op oudejaarsavond draaide. Phonic Funk zal de zaal opwarmen, mc Knowledje verzorgt de vocalen en Joshua Walter host de deLux.

De week erop is een Hollandse house legende te gast. Niemand minder dan Erick E is van de partij. Erick Eerdhuijzen (1969) vult zijn mix- en produceer kwaliteiten aan met een aanstekelijke lach, die zijn weerslag op het publiek niet mist. Want als Erick er zin in heeft dan merken de mensen op de dansvloer dit ook. Deze wisselwerking en chemie tussen dj en publiek vond al plaats in de legendarische Roxy waar deze muziekliefhebber resident was. In deze tijd vormde hij samen met Olav Basoski een producersduo, waarmee hij halverwege de jaren '90 een grote clubhit scoorde met Don't turn your back. Ook startte hij met Basoski het platenlabel Work, waarbij hij zich naast dj ook als producer met muziek ging bezighouden. Dit leverde hem de laatste tijd dikke hits op zoals Boogie Down en Keep on Making Noise. Tegenwoordig is Erick ondermeer resident van het wereldwijd rondreizende circus Sensation. Dan Stezo is de mc deze avond en Danney rockt de deLux zaal.

Op de laatste zaterdag van januari is Greg van Bueren te gast. De broer van Roog en de ene helft van Hardsoul zorgt voor een uiterst dansbare funky set met de warme vocalen van mc Choral. Enfant terrible Lars Vegas host de deLux met zijn afwisselende beats & breaks.



De entree bedraagt 15,- op zaterdag en de tijden zijn 23.00-05.00. Op www.escape.nl vind je meer informatie over Framebusters, The Rembrandt House Mob, de Framebusters cd, foto’s, muziek, filmpjes, en de menukaarten van Escape Caffe & Lounge. Een VIP arrangement voor vier personen tijdens een zaterdag Framebusters kost 300 euro inclusief een fles sterke drank plus vier softdrinks, of een fles champagne.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws