Joost van Bellen 25 jaar dj

Partyscene Redactie | 31 december 2008
headlines

2009 is het jaar dat Joost van Bellen, de resident dj, host en programmeur van Rauw zijn 25 jaar als dj in gaat. Een normaal mens zou pas na die 25 jaar het groots gaan vieren, maar niet Van Bellen: 'Ik hou niet van terug kijken, maar loop liever op de zaken vooruit!'. Dus in 2009 valt er nog heel wat te vieren voor deze veteraan en zelf uitgeroepen disco dinosauriër.

De kick off van dit jubel jaar vindt plaats op het eerste Rauw weekend van 2009. Tel erbij op dat Van Bellen jarig is en misschien wel de Amsterdammer van het Jaar (Parool) is geworden (bekendmaking 4 januari) en het feest is bijna compleet. Want er staan ook nog anderen te popelen van ongeduld om deze nachten tot hele bijzondere te maken.
Joost
In de Melkweg draait Van Bellen een solo monster set in de grote zaal, met alleen een optreden van de IJslandse band Steed Lord als plas pauze voor de muziek marathon van de éminence grise van de dance scene. Steed Lord maakt vrolijke en idiote electro pop en is al jaren de allerbest geklede band ter wereld. Steed Lord toerde onder andere met vriendjes Chromeo en zijn nog maar nauwelijks in Nederland te bewonderen geweest. Een band die je minstens 1 keer in je leven gezien moet hebben.

De Oude Zaal wordt gehost door Rauw dochtertje Little Sexmachine, alwaar dj en host Wannabe A Star de scepter voert. Naast haar draait de geweldige Mr.Wix een mix van baile funk, baltimore, innoverende hiphop, en ranzige booty en nog veel meer. Live staat het duo Sweat.X uit Kaapstad Zuid Afrika op het toneel, de een blanke vla en de ander chocolade vla kleurig, maken zij muziek die niet in een hokje te stoppen valt, opzwepend, elektronisch en vol van Afrikaanse invloeden.

In Tivoli wordt alles op 1 grote hoop gegooid, feestvarken Van Bellen is er natuurlijk, maar ook Steed Lord, Sweat.X, Wannabe A Star en Van Bellen's vriendjes The DiscTwins featuring Sanyi & Everready en The Walk & Roger Seventytwo. Kortom: twee nachten feest om een heel speciaal jaar in te luiden.

09/01/2009Melkweg Amsterdam
23.00 - laat
Tickets 15 euro plus presale
www.meubelstukken.nl
Rush Hour, Spuistraat 98, Amsterdam
Concerto, Utrechtsestraat 52-60, Amsterdam


10/01/2009
Tivoli Oudegracht, Utrecht
23.00 - laat
Tickets 10 euro plus presale
www.meubelstukken.nl
Plato, Steenweg 13, Amsterdam
Boudisque, Drieharingstraat 5-31, Amsterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws