PS interview: Steve Bug

Partyscene Redactie | 26 december 2008
headlines

Hoofdgast van Bleifrei is de Duitse dj en producer Steve Bug. Met name met zijn label Poker Flat heeft Steve Bug aan de wieg gestaan van de hele minimal hype. De Duitse dj begon zijn carrière in 1991 op een afterparty op Ibiza en is sindsdien niet meer weg te denken uit de hedendaagse dancescene. Bug draait een set van maar liefst vier uur.

Tekst: Jesse Voorn

Waar ben je allemaal mee bezig?

Steve: “Alles prima. Ik werk aan nieuwe tracks met verschillende artiesten, dat misschien resulteert in een album dat volgend jaar uitkomt. We gaan ook een nieuwe Poker Flat compilatie uitbrengen, een Dessous tien jaar compilatie en wat 12 inches van nieuwe artiesten.”

steve

Wat verwacht je op Bleifrei?

Steve: “Ik ben vaak in Amsterdam geweest de laatste jaren en het was altijd fantastisch. Ik hoop dat het feest dus dicht in de buurt komt van die andere feesten.”

Je draait een set van vier uur. Hoe voorkom je dat het saai wordt?

Steve: “Ik probeer mijn sets altijd interessant te houden en mensen echt mee te nemen op een reis, in plaats van alleen maar één stijl te draaien. Ik hou er van om alles te draaien, van deephouse tot Detroit techno.”

Hoe onderscheid je je van andere dj’s/producers?

Steve: “Ik denk dat het op dit moment heel belangrijk is om trouw aan jezelf te blijven, want veel mensen volgen een nieuwe trend, heel snel en veel mensen brengen dezelfde muziek.”

Is het een gevaar dat alles snel hetzelfde klinkt?

Steve: “Voor mij is het soms saai om naar nieuwe platen te luisteren, promo’s en demo’s, omdat ik verveeld raak van tracks die hetzelfde klinken. Ik probeer liever muziek te vinden die heel anders klinkt. Het draaide bij mij altijd om het combineren van stijlen, in plaats van alleen maar de nieuwste en hipste muziek te draaien.”

Ben je een perfectionist?

Steve: “Ik zou zeggen het meest van de tijd wel ja. Ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen.”

Heb je ooit gedaan alsof je een dj-set leuk vind of is het echt altijd feest?

Steve: “Waarom zou ik? Ik ben heel enthousiast over de muziek in de eerste plaats en ik wil altijd een fijne tijd met het publiek hebben. En als het niet echt mijn ding is, dan probeer ik nog steeds goed mijn best te doen, maar ik ben sowieso nooit het type handen in de lucht dj geweest.”

Moet een dj-set perfect zijn of mogen er wat foutjes inzitten?

Steve: “Ik maak soms foutjes die ik eigenlijk niet meer zou mogen maken, maar als je nieuwe tracks draait kan het ook gebeuren dat je een foutje of twee maakt. Maar steeds opnieuw in de fout gaan, dat is denk ik niet heel professioneel. Maar volgens mij zien veel mensen dat niet zo.”

Wat mist de dance scene?

Steve: “Muzikale diversiteit. En mensen moeten begrijpen dat als niemand voor muziek betaalt, niemand geld zal verdienen en dat er in de toekomst niemand meer zal zijn die muziek produceert, want producers moeten dan een andere baan zoeken. Niet iedereen die produceert draait ook en verdient zijn geld met optredens, maar zelfs dj’s mogen zich afvragen waarom toch zoveel tijd in de studio zitten en aan tracks werken, als niemand ervoor betaald. Het is niet alleen maar voor de lol en om jezelf te promoten.”

Steve Bug wordt bijgestaan door Olivier Weiter. Het feest zal om 23.00 uur losbarsten. Kaarten kosten 12,50 euro in de voorverkoop en 15 euro aan de deur. Een mooi einde dus van de kerst.

Meer info ook op www.flexbar.nl en www.madeinbrain.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws