PS interview: Sandy Rivera

Partyscene Redactie | 23 december 2008
headlines

Sandy Riverais met twee feesten tijdens de jaarwisseling goed vertegenwoordigd in Nederland. Binnenkort komt zijn nieuwe single Deeper uit en ook dit jaar was een succesvol jaar voor de man. Op de valreep van 2008 nog een interview.

Tekst: Jesse Voorn  

sandy rivera

Waar ben je op dit moment allemaal mee bezig?

Sandy: “Ik ben nu de video voor mijn nieuwe single Deeper aan het afmaken, die begin volgend jaar uit gaat komen. Dit is de eerste keer dat ik een video bij een single maak, geloof het of niet, dus ik wil er zeker van zijn dat het goed is, want de track zelf is heet. De vocalen zijn weer van Haze. Ik werk ook aan een nieuw album, dat nu voor de helft klaar is.”

Je komt naar Nederland met NYE. Wat kunnen we verwachten?

Sandy: “Door het jaar heen draai ik ook al veel in Nederland en het is altijd een van mijn favoriete plaatsen om te bezoeken, voornamelijk omdat jullie kunnen feesten. Ik speel op twee feesten met oud en nieuw, dus het zal wel cool zijn om de jaarwisseling mee te maken en dan weer naar een andere club te gaan en het daar allemaal weer opnieuw te doen. Ik kijk er naar uit.”

Wat verwacht je er zelf van?

Sandy: “Veel lol. En lange after hours. En ik verwacht niet dat ik mijn vlucht naar sandy riverahuis haal, zoals gewoonlijk. Nederland is behoorlijk klein, dus je ziet vaak dezelfde gezichten op de feesten, wat erg leuk is. Amsterdam is sowieso een van mijn favoriete steden, omdat het er leuk uitziet en je overal kunt lopen. Maar de mensen zijn er tof en ik heb er inmiddels enkele goede vrienden.”

Hoe staat de house scene er volgens jou voor nu?

Sandy: “Voor producers is het altijd goed, maar het is erg afhankelijk van het land. Sommige genres house doen het op de ene plaats beter dan op de andere. Ik benader het gewoon met veel plezier.”

Je hebt al veel gedaan. Hoe zie je jouw rol in de house scene?

Sandy: “Het is moeilijk te zeggen, maar ik denk dat de muziek die ik maak wel voor zichzelf spreekt. Soms is het alleen lastig voor mensen om verbanden te leggen. Bijvoorbeeld, er zijn iets teveel mensen die denken dat Finally van Layo&Bushwacka! is, alleen omdat ze er een remix voor gedaan hebben.” 

Ben jij een sleutelfiguur?

Sandy: “Ik denk dat alle goede producers sleutelfiguren zijn op bepaalde gebieden. Ik denk wel dat tracks als Finally, Come In To My Room en I Can’t Stop sleutelplaten zijn, omdat ze jaren later nog steeds heel sterk zijn en dat zegt genoeg.”

Welke track van jezelf vind je het beste?

Sandy: “Waarschijnlijk toch Finally, omdat die echt de tand des tijds doorstaan heeft en het is gewoon een goed nummer.”

sandy rivera

Kun je echt genieten van je succes?

Sandy: “Ik geniet van het leven, dus daarom denk ik ook van mijn succes, maar ik werk nog steeds hard om van het leven te genieten, haha. Soms word je wel wat moe van het reizen, maar zolang een hotel een spa heeft dan ben ik blij.”

Veel dj’s klagen over het rookverbod, dat nu ook hier in Nederland ingevoerd is.Hoe kijk jij daar tegenaan?

Sandy: “Het heeft geen effect op mij, want ik rook niet.”

Meer info vind je op www.sandyrivera.dj.  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws