Haarlemse DJ Contest

Partyscene Redactie | 28 november 2008
headlines

Na een succesvol verlopen tweede editie, met Auke Makelaar als grote winnaar, slaan Poppodium Patronaat en Club Stalker opnieuw de handen ineen voor de derde editie van deze Haarlemse dj wedstrijd.

Uit de gehele regio Haarlemmermeer is er weer gezocht naar talentvolle dj’s in de genre’s house, minimal, techno, progressive, dubstep, electro, nu-rave, drum’n bass, breaks, balkan beatz, baile-funk of een crossover hiervan.

De vijf finalisten voor de Haarlemse DJ Contest zijn bekend, tijd om ze even voor te laten stellen. De finalisten zijn Jonas Schellevis, Joren de Koning, dj Rog, Shimla en Sandro Void. De winaar van vorig jaar, Auke Makelaar, host de finale op vrijdag 19 december in het Patronaat. We trappen af vandaag met Sandro Void.
5 finalisten
Voor wie je in NL niet kent: wie ben je en wat doe je?

Ik ben Sander Houtveen en ben 23 jaar oud, kom uit Leusden en ben sinds kort verhuisd naar Haarlem om daar de studie International Music Management aan de Hogeschool InHolland te volgen.

Hoe en sinds wanneer ben je dj geworden?

Ik ben op mijn 16e begonnen als all-round dj bij jongeren-centrum De IJsbreker in Leusden. Toen draaide ik daar twee keer per maand op de drive-inn disco. Ik heb de basis mixtechnieken afgekeken van andere dj's en ben daarmee aan het spelen gegaan om mijn eigen sound te ontwikkelen. Op mijn 18e ben ik besmet geraakt met het house/techhouse virus. Ik kocht toen ook mijn eerste vinyl platen. Ik weet nog goed toen ik voor het eerst vinyl probeerde te mixen, dat duurde een eeuwigheid om ze gelijk te krijgen. Uiteindelijk heb ik vanaf mijn 18e tot mijn 22e house gedraaid op feesten en evenementen, ik heb in die tijd ook een residentie gehad in Club Temptation in Veenendaal.

Op mijn 22e merkte ik dat mijn house smaak steeds meer ‘donkerder’ en ‘steviger’ werd en dus zakte ik langzaam af naar het techno/minimal genre. Ik ben naar veel feesten geweest om ‘kennis te maken’ met deze stijl. Uiteindelijk heb ik op mijn 23e mijn oude naam en de house vaarwel gezegd en ben ik onder een nieuwe naam techno/minimal gaan draaien. Hetgeen wat ik nu draai is een soort van thuiskomen voor mij, ik kan mijzelf helemaal verliezen in deze muziek en dat is dan ook zeker te zien als ik met zoveel plezier achter de draaitafels sta.  

Waar heb je allemaal al gedraaid?

Ik heb voorheen onder een ander pseudoniem house gedraaid. Ik heb in die tijd veel in het midden van het land gedraaid en ik had ook wat residenties. Met de naam Sandro Void sta ik nu voor het eerst voor een pubiek en ook voor het eerst het genre techno/minimal te draaien.
Haarlem
Wat verwacht je van de Haarlemse DJ Contest?

Mijn verwachtingen zijn dat ik na de contest wat leuke optredens zou willen krijgen zodat ik mij als dj kan onderscheiden van andere dj's. Zodat mensen goed te horen krijgen wie ik ben en wat ik draai. De contest is natuurlijk ook een goede manier om andere dj's te spreken of te horen draaien.

Vind je dat je tegenwoordig wel moet produceren om door te breken als dj?

Ik vind dat er twee factoren nodig zijn om door te breken. Op de eerste plaats: mensen die voor jou wat kunnen betekenen leren kennen en die je de gelegenheid kunnen geven om ergens te kunnen draaien. Op de tweede plaats staat voor mij het produceren. Ik denk dat als je al ver bent met de eerste factor het produceren vanzelf komt. Dat komt denk ik ook omdat je ook graag jouw eigen sound wil laten horen aan het publiek.

Welke artiest is je inspiratiebron?

Richie Hawtin.

Wat zijn je plannen voor 2009 en hoe ga je die bereiken?

Mijn plannen zijn dat ik blijf zoeken als dj naar mogelijkheden om op te treden. Dat ik via het internet doe maar ook persoonlijk met mensen praten. Ik heb het geluk dat mijn studie International Music Management er ideaal op aansluit ik hoop daar dan ook een mooie balans mee te vinden.

Waar wil je graag draaien in 2009?

Er zijn zat plaatsen waar ik nog wel zou willen draaien ik denk dat mijn voorkeur uitgaat naar kleine donkere intieme clubs zoals Hotel Arena of Studio 80. Ik zou toch ook wel een keertje de Gashouder van de Westergasfabriek willen opvullen met mijn sound.

Foto dj's: www.karensteenwinkel.nl

www.patronaat.nl

www.clubstalker.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws