PS interview: Stijn van Gerwen van Alda

Partyscene Redactie | 28 november 2008
headlines

Nog maar een paar dagen en de Jaarbeurs Utrecht zal toneel bieden aan de allereerste editie van Essence. Volgende week zaterdag 6 december pakt Essence uit met vijf zalen en zeer veel dj’s. De timetable is inmiddels bekend, tijd voor een interview met Stijn van Gerwen van Alda, de organisatie achter Essence.

Tekst: Frank Böhm

Hoe onderscheidt Essence zich van andere grote indoor feesten?

Essence is een nieuw concept waarbij het buiten een scala aan top dj’s ook draait om interactie met de bezoekers zelf. De mensen zien zichzelf letterlijk terug in de visuals en hebben dus direct invloed op het decor.
Essence
Kan je nog wat meer vertellen over het interactieve aspect van Essence?

Ook op de website kunnen mensen hun eigen ‘essence’ invullen. De beste inzendingen zullen ook op de avond zelf op een creatieve manier terug te vinden zijn. Ook de website zelf is interactief. Je kunt op een grappige manier met je eigen gekozen ‘poppetje’ door de website heen gaan.

De timetable is bekend van de drie zalen, wat gaat er precies in de andere twee zalen gebeuren?

Bij binnenkomst is er een zaal met de entree, de lockers, etc. De andere zaal is de ‘Entourage’.  ‘The Essence’ van deze area is entertainment, ontdekken, ontmoeten en socializen. Bezoekers kunnen zich hier laten vereeuwigen, gewoon even lekker chillen in de creatieve chill out of de zaterdagavond markt op! Eigenlijk voor iedereen wat wils dus.

Hoeveel mensen verwachten jullie op Essence?

Dat is moeilijk in te schatten aangezien het de allereerste editie is. Uiteraard verwachten wij wel dat het een groot succes gaat worden anders waren we er natuurlijk nooit aan begonnen haha. Ik denk dat iedereen inmiddels wel op de hoogte is van het feest en van wat ik om me heen hoor slaat het ook goed aan bij de mensen. Ook de vip kaarten zijn inmiddels uitverkocht dus op dit moment zijn alle voortekenen positief en denk ik dat we een zeer succesvolle eerste editie tegemoet gaan!

Essence

Welke geboekte artiesten ben je trots op en waarom?

Natuurlijk zijn we blij met Armin van Buuren. Het is bovendien de eerste keer dat hij weer in Nederland draait nadat hij door DJ Mag (voor het 2e jaar op rij) als nummer 1 dj van de wereld uitgeroepen werd. Maar ook de Fransman Etienne de Crecy maakt zijn debuut in Nederland. Dat wij als eerste zijn show naar Nederland hebben kunnen halen vinden we natuurlijk leuk.

Welke artiesten kan je zeker aanraden aan het publiek?

Naast Armin en Etienne de Crecy hebben we nog veel meer top namen. Mannen als Dubfire (Deep Dish), Markus Schulz, Ben Sims, Chris Lake en Housequake zijn natuurlijk ook niet de minste. Dit zijn stuk voor stuk dj’s met een geweldige staat van dienst die op alle grote festivals waar ook ter wereld gestaan hebben. Dat deze jongens nu allemaal onder één dak staan maakt het extra leuk.
Essence
Na het stoppen van Innercity zijn nu grote indoor feesten met verschillende muziekstijlen, zoals Dirty Dutch, Fabulous en Essence, op de markt gekomen. Een nieuwe trend in de tijd dat mensen veel thuis blijven of naar huisfeestjes gaan?

Het is niet direct een bewuste nieuwe trend denk ik. Ik denkwel dat grote feesten, de indoor evenementen, alleen maar populairder worden op dit moment en dat het normale uitgaan naar clubs en dergelijke misschien wat afneemt. Deze grote indoor events worden steeds professioneler aangepakt met steeds meer spektakel waardoor mensen het meer als een echte belevenis gaan zien en feesten al maanden van te voren in hun agenda zetten.

Tenslotte, wat zijn de plannen van Alda voor 2009?

We hebben het afgelopen jaar verschillende succesvolle concepten neergezet. Zo waren o.a. Citymoves, Armin Only, A Day At The Park, ASOT 350, Intuition Invites, Menno Solo, Armada Night en onze dinsdagavonden op Ibiza een aardig succes. In 2009 zullen veel van deze concepten dan ook gewoon weer terugkeren maar natuurlijk staan er ook weer genoeg nieuwe evenementen in de agenda. Welke dat zijn houden we clichématig  nog even geheim maar daar zal zeer binnenkort meer duidelijkheid over gegeven worden.

De vip tickets zijn dus uitverkocht, maar hier maak je nog kans op de laatste exemplaren!



www.essencefestival.nl   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws