Draaien Tegen Geweld

Partyscene Redactie | 23 november 2008
headlines

Van november tot en met het voorjaar van 2009 zal Draaien Tegen Geweld plaatsvinden. In tien gemeenten zullen uitgaanscentra hun bezoekers duidelijk maken dat geweld niet past bij een gezellig avondje stappen.  Smile! Wat je geeft, krijg je terug.


Uit onderzoek is gebleken dat 30% van de jongeren in Nederland wel eens een wapen meedraagt tijdens het uitgaan. Die wapens creëren echter een gevoel van schijnveiligheid. Zorgelijk is het gegeven dat jongeren die wapens draaien, minder snel geneigd zijn om conflicten uit de weg te gaan. Verbaal en fysiek geweld komt dan snel om de hoek kijken.


Draaien Tegen GeweldUitgaansgelegenheden die deelnemen aan de campagne kleden hun zaak aan met promotiemateriaal.


Dj’s zullen de hele avond letterlijk draaien tegen geweld. De Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld, initiatiefnemer van de campagne, hoopt zo dat bezoekers zich realiseren dat zij zelf verantwoordelijk zijn voor een gezellig avondje uit.


Vorig jaar vond Draaien Tegen geweld plaats in Amsterdam. Deze keer zijn de gemeenten Almere, Amersfoort, Ede, Eindhoven, Enschede, Sittard-Geleen, Groningen, Leiden, Tilburg en Westland aan de beurt. Informatie over de aktie vind je op www.zinloosgeweld.nl.


Ben jij wel eens het slachtoffer geweest van uitgaansgeweld?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws