As the rush comes… and goes

Partyscene Redactie | 12 november 2008
headlines

Na 333 Rush-feesten zal een periode van acht jaar worden afgesloten met een afscheidstournee, The Happy Ending Tour, langs Tilburg (013), Utrecht (club Monza) en Amsterdam (Escape). Chemistry, de organisator van Rush, vindt het na acht jaar welletjes, nu met de vele concurrerende houseconcepten, en zet nog een keer alles op alles om met Rush een puik visitekaartje af te geven.

Rush introduceerde in 2001, als wekelijkse clubavond in de Amsterdamse Escape Venue, de ingrediënten Raw Urban Sexy House en zette daarmee de standaard voor een nieuwe house- en party-generatie. Intussen is er veel veranderd: Raw werd Rauw, Urban transformeerde van een gevoel naar een doelgroep, Sexy werd modieus en House werd de nieuwe verzamelnaam voor de mainstream en de underground club-sound.

Clubkids

Rush was naar eigen zeggen het eerste house concept dat landelijk ging naar Rotterdam, Leeuwarden, Utrecht, Den Haag, Groningen, Eindhoven en Tilburg, waar maandelijks feesten werden neergezet. Daarnaast hoste Rush podia op festivals als Mysteryland en Rockit; deed strandfeesten en bracht het tot in Ibiza en Egypte. Nu, honderden edities verder, stopt Chemistry met Rush. Maar Chemistry gaat door en broedt op nieuwe, snode plannen.

Op zaterdag 27 december in Tilburg (013), vrijdag 2 januari in Utrecht (club Monza) en tenslotte op vrijdag 23 januari 2009 in Escape: de club waar Rush ooit begon, daarmee is de cirkel weer rond…

www.chemistry.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws