Overvallers Jimmy Woo gaan vrijuit

Partyscene Redactie | 25 oktober 2008
headlines

De daders van de overval bij Jimmy Woo gaan vrijuit. Het strafdossier van de zaak is kwijtgeraakt, waardoor justitie in hoger beroep geen zaak meer heeft. Vorig jaar kregen de overvallers straffen van vier tot vijf jaar voor de overval van de club in de Korte Leidsedwarsstraat.


De advocaat-generaal heeft het gerechtshof vrijdag gevraagd om het openbaar ministerie ‘niet ontvankelijk’ te laten verklaren. Dat houdt in dat de zaak niet meer vatbaar is voor berechting, waarop de daders vrijgelaten moeten worden. "Dat is verplicht: omdat er geen origineel dossier is, is er geen zaak meer", licht een woordvoerder van het ressorstparket in Amsterdam toe.


Het is volgens de woordvoerder onduidelijk of de zaak bij het openbaar ministerie, het gerechtshof, of ergens anders is kwijtgeraakt. "Dat zijn we aan het uitzoeken. We zitten in een oud gebouw met ruimtegebrek, en de dossiers worden enorm veel verplaatst. We trekken het ons bijzonder aan. Zoiets mag niet gebeuren, maar het is wel gebeurd."


"Overvallers Jimmy Woo gaan vrijuit"
De hippe dansgelegenheid werd maandagochtend 26 november 2006, net na sluitingstijd, binnengedrongen gewapende mannen. Zij dreigden zeven personeelsleden met een vuurwapen en bonden ze vast. Een 26-jarige medewerker met het wapen op zijn hoofd geslagen en raakte daarbij gewond. Hij werd in het ziekenhuis gehecht aan zijn hoofd.


De daders gingen er met de kluis, waar vijftienduizend euro in zat, en enkele persoonlijke bezittingen van het personeel vandoor.


Verdachten kunnen in Nederland maar één keer voor een strafbaar feit vervolgd worden. Ook al zou het dossier gevonden worden; de daders ontlopen dan alsnog definitief hun straf.

Het hoger beroep zou binnenkort dienen voor het gerechtshof in Amsterdam.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws