Uit de oude doos: Club U

Partyscene Redactie | 22 oktober 2008
headlines

Partyscene heeft sinds 2000 een enorm archief opgebouwd met allerhande dance nieuwtjes, roddels en interviews. Bijna wekelijks duiken wij in ons archief en kijken wij naar een opmerkelijk nieuwsbericht van een aantal jaren geleden. Vandaag, woensdag 22 oktober, vonden we het partyreport van 16 december 2002, over de opening van (de ter ziele gegane) Club U te Zaandam.

Op donderdag 12 december vond de officiële opening plaats van Club U, een nieuwe uitgaansgelegenheid in Zaandam. Verantwoordelijke personen achter de club zijn Eelko Anceaux en dj Marcello van Chemistry en Wilfred Hunsel. Deze donderdag was uitsluitend toegankelijk voor gasten en genodigden, maar de feestelijke opening op vrijdag en zaterdag waren toegankelijk zijn voor iedereen. Op vrijdag laten Marcello, Martijn Krabbe en Mar Y Sol voor de eerste keer Club U op de grondvesten trillen. Op zaterdag is het de beurt aan Benny Rodrigues, Mark van Dale en resident Robert Feelgood.

De week na de opening ging Club U van start gaan met de vaste maandelijkse programmering. De zaterdagavond draagt de naam U-Nite, een dance clubavond. Op de vrijdagen zijn er verschillende concepten, zoals U-Matic (trance) en The Bomb (mix van house, hiphop, R&B, soul, latin en jazz). Ook worden er vrijdagen verzorgd door externe organisaties.

Partyscene was erbij en schreef het volgende party report over de club die het helaas niet lang vol hield.

“Voor genodigden en gasten was er een pre-openings party in dit voormalig postkantoor. Om misverstanden te voorkomen werd er ook duidelijk in het persbericht gezegd hoe je de naam van de club dient uit te spreken: ‘Club U (Spreek uit: joe)’. Zelfs op de uitnodiging stond: ‘Een uitnodiging voor joe en joe partner’. De U heeft zijn naam te danken aan de U-vorm van het gebouw waarin de club is gevestigd.

Met Marcello naar binnen

Het was flink druk bij de ingang van de nieuwe club aan de Dam en flink koud. Iedereen wilde het liefs zo snel mogelijk naar binnen, maar er moest gewoon netjes in de rij gewacht worden. Toen Chemistry dj Marcello en zijn aanhang arriveerde en door een zijdeur sneller naar binnen mocht, stapten zo’n honderd ‘bekenden’ uit de rij om met hem mee te lopen. Maar Marcello riep snel dat dit niet de bedoeling was. “Jongens iedereen is genodigd vanavond, jullie zijn allemaal vrienden van ons, maar jullie kunnen onmogelijk allemaal maar met mij naar binnen willen lopen”.
Club U
Flatscreens ipv mega vj schermen

Elke club heeft wel iets moois. Zo heeft club More mooie toiletten, en de Escape een mooi balkon. Deze club had dat zo’n beetje allemaal in één. Super mooie entree, een trap van zilver. Binnen veel lichtjes, mooie lounge banken, tv-screens ipv vj schermen en op de toiletten waren de mooiste kleuren gebruikt. Het deed me een beetje aan een Italiaanse club denken, waarbij ook vaak lichtjes op treden zitten of langs de dansvloer.

Hollandse zunigheid

De één miste de vj beelden, de ander vond dat weer rust geven in de zaak en was tevreden met de hippe flatscreens aan de muren. De één stoorde zich aan de ontelbare nooduitgang bordjes langs één muur, de ander vond dat een veilig gevoel. De één was al tevreden dat er tot twee uur ’s nachts gratis gezopen kon worden, de ander klaagde dat er opeens wel betaald moest worden. (blijf dan voortaan thuis en koop een fles JP Janet voor 3 eurootjes als je goedkoop dronken wil worden!)

What can U expect?

De week na de opening gaat U van start met de vaste maandelijkse programmering. Het concept van de zaterdag draagt de naam U-Nite. Een echte dance clubavond die kwaliteit in vele vormen hoog in het vaandel heeft staan. Uitgaan in combinatie met een relaxte sfeer. Op de vrijdagen zijn er elke keer verschillende concepten. Twee daarvan zijn U-Matic, een meer trancegerichte avond. En The Bomb, waar verschillende soorten muziek zoals house, hiphop, soul en R&B, latin en jazz te horen zullen zijn. De rest van de vrijdag worden ingevuld door externe organisaties. U are invited!”

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws