Dikke ADE line ups in club Home

Partyscene Redactie | 17 oktober 2008
headlines

Het Amsterdam Dance Event begint voor club Home op donderdag 23 oktober met Kinky Malinki’s Annual ADE Party.

The year keeps getting better and better for Kinky Malinki. Having racked up a decade of parties, the clubnight and record label has notched up a second season every Thursday at El Divino in Ibiza, rocked Puerto Buello’s Dreamers weekly and even found time to fire up a cracking new website: www.kinkymalinki.com. They also return to one of their most infamous party destinations in October, bringing their inimitable brand of house music to the ADE conference in Amsterdam.

Met dj’s Disciple, Steve Mac, Jeroenski, Mark Robinson (Peppermint Jam) en Grant Richards wordt het een dikke start van het ADE.

Club Home

De avond erop is het tijd voor de Purple Music Night ADE Special. Miami, Zurich, Ibiza, Barcelona.... Een mooi rijtje namen waar Amsterdam zich vanaf vrijdag 24 oktober ook bij mag voegen. Dat is namelijk de dag dat Purple Music, het toonaangevende Zwitserse houselabel van Jamie Lewis, voor het eerst onze hoofdstad aandoet.

Het is voor Purple Music dan ook de ideale aftrap! Samen met Sensative Entertainment en Housekeepers hebben zij dan ook een hele mooie internationale line-up samengesteld voor de kelder van Club Home. 

Jamie Lewis (CH) is de head-honcho van Purple Music, en niet weg te denken op een Purple Music Night. Met zijn eigen tracks als It’s Not Over en remixes voor oa Louie Vega is deze man een belangrijke drager van de hedendaagse house! Richard Earnshaw (UK) wordt overal ter wereld gerespecteerd door zijn vele remixes en eigen producties. Het grootste compliment voor hem is misschien wel dat de meeste DJ’s niet eens naar zijn tracks luisteren, maar die meteen kopen! DJ Meme (BRA) staat voor het eerst in Nederland, en dat is eigenlijk een schande! Deze man uit Brazilie heeft een status van ongekende grootte onder DJ’s en producers voor zijn vele produkties en remixes, en stond dan ook afgelopen jaar niet voor niets op Southport Weekender! 

Purple

Panevino (CH) hoort als geen ander bij de Purple familie. Dit dou brengt steeds meer heerlijke soulfulle produkties uit en worden dan ook speciaal op verzoek van Purple Music overgevlogen om de avond op de ideale manier op te starten. Luca Cassani (ITA) bracht een paar maanden geleden een aantal remixes uit van Alfred Azzetto’s (ITA) Colors. Op een van die remixes heeft heel housend Nederland wel met zijn armen in de lucht gestaan omdat elke DJ die draaide. Deze avond doen zij een vette back2back set! Keith Thompson (USA) heeft samen met Jamie Lewis de dikke hit Body Music gescoord, en zal deze avond ook de vocale begeleiding hebben!  

Boven in Club Home spannen Sensative Entertainment en Housekeepers samen, met ook een line-up om je vingers bij af te likken… Hier zullen namelijk Justin Michael (USA), Leroy Styles, Born to Funk, Greg van Bueren, Mike Scot, Ba-Z en Timothy Watt heerlijke diepe house ten gehore brengen! Al met al dus een avond met HOUSE die je niet mag missen! 

Zaterdagochtend kan je vanaf 04.30 los op de Cocoon afterhour. Alweer voor het derde jaar strijkt Cocoon neer in The Sand tijdens het Amsterdam Dance Event. Dat gebeurt wederom met een line-up die staat als een huis. Zoals iedereen gewend is van Cocoon staat de avond altijd garant voor het nodige podiumspektakel, ditmaal worden de 'Disco Invaders' acts zelfs uit Ibiza ingevlogen!

Bij een editie van Cocoon hoort natuurlijk een echte afterparty. Deze gaat van 04.30 tot 12.00 uur in de Home plaatsvinden waar in twee verschillende zalen de gezelligheid voorop staat. Niemand minder dan afterkoning Andre Galluzzi zal hier nog even flink door rocken! Hij wordt bijgestaan door bekende doorhalers van eigen bodem. En wie weet komen er nog wel wat onverwachte gasten langs die ook graag een mixje maken?

In elk geval zijn de volgende namen bevestigd: Andre Galluzzi, Wesdex, Sandeep, Dimzen, Tom Noah & Sander May, Johanna Mercker, Live: Alienman. Kaarten voor de Cocoon after @ Home kosten 10 euro (zowel vvk als deur) en zijn verkrijgbaar via http://www.evotions.nl/paylogic.html

Zaterdagavond vindt ten slotte de labelshowcase van Dennis Ferrer plaats. Natuurlijk zal house legende Dennis Ferrer zelf present zijn. En alsof dat niet genoeg is neemt hij ook nog The Martinez Brothers & Karizma mee naar Nederland.

Objektivity

Dennis Ferrer is inmiddels uitgegroeid tot de meest populaire internationale Soulful House deejay / producer van het moment. Het album “The World as I see it”  uitgekomen via Defected Records is nu al een “classic” album. Dit fantastische album bevat maar liefst 8 clubhits, een ongekend aantal. Tracks zoals “Touch the sky”, “Son of raw”, “The Cure & The Cause”, “Transitions”, “Underground is my home” en “Church lady” zijn allemaal inmiddels dikke “dansvloer anthems”. Door deze reeks aan constante topproducties is Dennis Ferrer inmiddels toegetreden tot de internationale elite. Niet alleen als producer maar ook als deejay.

Zijn uitbundige persoonlijkheid en energieke mix van Realhouse, Garage en Minimal / Techno met Soul zorgen overal ter wereld voor uitzinnige taferelen. Type zijn naam maar in op Youtube en je begrijpt wat we bedoelen.

The Martinez Brothers warmen de zaal op met hun opzwepende funky beats. Vorig jaar waren ze DE hype op de WMC en “My Rendition”, dat begin 2007 uitkwam op Objektivity was een wereldwijde hit. Sindsdien zijn de deze twee jonge broers (16 en 19) definitief doorgebroken en zijn ze wereldwijd ongekend populair, check ze op Youtube!

Karizma sluit deze nu al memorabele avond af. Karizma was onderdeel van collectief The Basement Boys en heeft vele house hits op zijn naam staan. Sinds zijn debuut solo album “A Mind Of Its Own” zit zijn carrière flink in de lift. Dit jaar maakte hij o.a. remixen voor Erick Morillo, DJ Spinna, Dennis Ferrer en DJ Gregory. De uit Baltimore afkomstige innovatieve DJ/Producer weet als geen ander hoe hij een zaal op zijn kop moet zetten met de dikste platen, uitstekende mixen en strakke loops.

De bovenzaal wordt gehost door een van de succesvolste house concepten van het moment: INCREDIBLE House. Na een aantal edities in de Jimmy Woo verplaatst het concept naar de Escape (Grand Opening 30 november). Zaterdag 25 oktober vult INCREDIBLE de “Livingroom” van de Home met de crème-de-la-creme van de Nederlandse incredible house: leading man Melly Mel, Ryan Marciano & Sunnery James, RiskSoundSystem, Rancido en last but not least Andy Sherman.

Amsterdam Dance Event @ club Home

Donderdag 23 to en met zaterdag 25 oktober 2008

Club Home, Wagenstraat 3, Amsterdam

23.00 – 04.00

www.clubhome.nl

Win hier tickets voor bijna 40 ADE parties:

www.partyscene.nl/winnen/ade

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws