PS interview: John Digweed

Partyscene Redactie | 14 oktober 2008
headlines

John Digweed heeft met zijn label Bedrock Records een vrij herkenbare sound opgebouwd. Het label was niet alleen een uitlaatklep voor hemzelf, maar het heeft ook bijgedragen aan de carrières van artiesten als Danny Howells, Jimmy van M, Pole Folder en vele anderen. Inmiddels bestaat het tien jaar en deze maand verschijnt de feestelijke compilatie, samengesteld en gemixt door John zelf.

john digweed

Gefeliciteerd. Tien jaar. Had je verwacht dat Bedrock zo lang zou meegaan?

John: “Ik denk dat zolang je er plezier in hebt en je ervan geniet, je niet echt naar de klok kijkt. We zijn erg gelukkig geweest dat we met zoveel super talenten hebben mogen werken, die ons ook geïnspireerd hebben.”

Bedrock was een springplank voor veel dj carrières, zoals die van Danny Howells. Hoe voelt dat?

John: “Danny was een van die talenten die het juiste podium nodig hadden. Ik denk dat de vroege jaren en het begin van de Heaven feesten hem echt het idee gegeven hebben hoe een nacht kan werken, van begin tot eind, en niet door alleen maar op te komen draven en je set te draaien. john digweedHij heeft het begrepen.”

Met het jubileum album ben je niet de gangbare greatest hits route ingeslagen. Wat was het idee?

John: “Alle tracks komen van het label en zijn uitgekomen op vinyl en ook digitaal, dus het had niet veel zin om ze alleen maar aan elkaar te mixen voor het album. Mensen verwachten meer tegenwoordig. Het oorspronkelijke plan was om een aantal van mijn favoriete tracks te laten remixen en ze dan uit te brengen op een dubbel cd. Ik heb toch besloten de twee cd’s te mixen en er een bonus cd bij te doen met nieuwe tracks van artiesten als Funk D’ Void, Pindrop, Bradler en Nick Muir. Op het album dus behoorlijk veel nieuwe remixen van de catalogus, of de originele tracks, dus dat maakt het de moeite waard.”

Je had de keuze uit heel veel tracks, hoe heb je je keuze gemaakt?

John: “Ik heb echt mijn favoriete tracks van de laatste tien jaar gekozen, helaas waren niet alle nieuwe versies op tijd klaar, dus die doen we misschien volgend jaar op een EP. Hou dat dus in de gaten.”

Hoe ben je bij de producers gekomen, die de remixes gemaakt hebben?

John: “Ik wilde mensen gebruiken die de laatste jaren erg veel indruk op me hebben gemaakt met hun werk, maar ik wilde ook nieuwe talenten laten zien die er zijn.”

Welke track springt er voor jou bovenuit?

John: “Ik vind de Jamie Stevens remix van Warung Beach te gek, net als Tom Middleton’s remix van Forge, maar om eerlijk te zijn vind ik ze allemaal super.”

john digweed

Hoe heb je de muziek scene zich de laatste tien jaar zien ontwikkelen?

John: “Ik denk in ieder geval dat het treurigste ding is het overlijden van het vinyl en de platenzaken. Ik weet dat de technologie niet te stoppen is, maar het hebben van een vinyl release geeft zoveel meer voldoening voor een producer dan een mp3. De andere kant van het verhaal is weer dat het mogelijk is om snel en makkelijk toegang te krijgen tot veel nieuwe muziek, waar je ook bent.”

Wat zijn je hoogtepunten van de afgelopen tien jaar?

John: “ Een aantal vette feesten, op nummer 1 staan in de DJ Mag Top 100, maar bovenal de fantastische fans, die me altijd en overal steunen.”

Meer info vind je op www.johndigweed.com en www.bedrock.org.uk.   

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws