PS interview: Audiojack

Partyscene Redactie | 7 oktober 2008
headlines

Het Britse duo Audiojack brak wereldwijd door met hun hit Robot. Het bracht hen succes en het contact met het huidige label 20:20 Vision Recordings, dat in februari volgend jaar. Op 23 oktober staat het duo naast Tomcraft, Monika Kruse, Gregor Tresher en Butch op de Terminal M en Great Stuff showcase, in de Flex Bar in Amsterdam.

Tekst: Jesse Voorn

Jullie staan op het ADE. Voor de mensen die Audiojack nog niet kennen, stel jezelf eens voor…

Audiojack: “Wij zijn James Rial en Richard Burkinshaw en we maken muziek als Audiojack. We wonen in Leeds in Engeland.”

audiojack

Waar houden jullie je op dit moment allemaal mee bezig?

Audiojack: “We zijn momenteel erg druk met het afmaken van ons debuut album, dat in februari 2009 uit zal komen op 20:20 Vision Recordings. Er staan dertien gloednieuwe tracks op en we zijn erg enthousiast over de manier hoe het klinkt.”  

Wat is de chemie tussen jullie?

Audiojack: “We zijn nu een jaar of zes beste vrienden en we werken heel goed samen. Zoals bij iedereen eigenlijk hebben we allebei onze sterke en zwakke kanten, maar gelukkig vullen die zich bij ons goed aan, wat bij de een sterk is, is bij de ander zwak en andersom. Dat helpt ons erg goed om breed muziek te maken.”  

Jullie track Robot was een groot succes. Betekende die track jullie doorbraak?

Audiojack: “Het was onze eerste release ooit, dus het was het eerste waar we ook mee bekend hadden kunnen worden. Maar die plaat heeft ons inderdaad enorm geholpen om te komen waar we nu zijn.”

Is het hebben van een hit belangrijk voor jullie of gaat het meer om het algehele plaatje?

Audiojack: “Het is belangrijk, in die zin dat je er de aandacht mee naar je toe trekt, van goede labels, maar ook voor optredens. audiojackDat is behoorlijk essentieel voor alle producers en dj’s tegenwoordig, om er een boterham mee te verdienen. Maar het is fantastisch dat mensen blij worden van onze muziek en daar ook op dansen.”

Zijn jullie daarna gaan draaien, of deden jullie dat ervoor al?

Audiojack: “We zijn allebei al dj’s jaren voordat we gingen produceren. Individueel zijn we rond 1998 met draaien begonnen en met produceren begonnen we pas in 2004.”

Jullie muziek is toch vrij breed. In welke scene zitten jullie nu eigenlijk?

Audiojack: “Geen idee eigenlijk, we zitten niet zo in dat ‘scene’ ding. Mensen die zeggen dat ze alleen maar van minimal houden of die alleen maar naar house luisteren limiteren zichzelf werkelijk enorm en ontnemen zichzelf de mogelijkheid te genieten van het wijde spektrum dat muziek heet. Wij luisteren overal naar en volgens ons is er alleen maar hele goede of hele slechte muziek.”

Dat gezegd hebbende, hoe vinden jullie de huidige clubscene?

Audiojack: “Dat hangt er vanaf waar je ergens in de wereld bent. Plaatsen als Roemenië, Spanje, Engeland of Duitsland rocken enorm. Amerika lijkt wat minder op dit moment, maar misschien heeft dat met de economie te maken. Mensen hebben minder geld en gaan dus minder uit.”  

Gaan jullie zelf nog vaak op stap, buiten het werk zeg maar?

Audiojack: “Zeker, alleen niet meer zoveel als we vroeger deden. We draaien bijna ieder weekend, de laatste twee jaar zijn we maar drie weekenden vrij geweest. We gaan wel ieder jaar op vakantie naar Ibiza en dat is wel erg tof. We doen ook zoveel mogelijk clubavonden hier in Leeds, dat is ook cool.”  

audiojack

Jullie komen naar Nederland. Zin in?

Audiojack: “Absoluut, we houden van Amsterdam. Het is heel moeilijk om van Leeds direct naar veel andere steden te vliegen, dus we prefereren Amsterdam als tussenstop als het kan. Het is ook handig, dat wanneer onze vluchten gecancelled of vertraagd zijn, dat we vast zitten in Amsterdam voor een paar uur, dat vinden we niet erg. Dan gaan we de stad in.”

Jullie hebben eerder in Nederland gedraaid, hoe was dat?

Audiojack: “Ja, we hebben eerder in Panama gedraaid en dat was te gek. We vinden het Nederlandse publiek erg leuk. Ze zijn heel vriendelijk en relaxt en altijd in voor een goed feest. We kijken uit naar het ADE.”

Surf voor meer info naar www.myspace.com/audiojackmusic.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws