Nachttempel Verkiezing: Doornroosje

Partyscene Redactie | 26 september 2008
headlines

Revu’s Nachttempel, de zoektocht naar de beste club van Nederland, is weer begonnen en Partyscene is uiteraard weer partner in dit spektakel. Want vanaf deze week presenteren de 25 genomineerde clubs zich hier op Partyscene. Daarin vertellen ze hoe zij denken te gaan winnen en waarom zij de verkiezing moeten winnen.

Revu organiseert de verkiezing voor de vijfde keer op rij en op www.revu.nl/nachttempel kan je al de genomineerde clubs vinden en tot 19 oktober 12.00 stemmen. In Revu 39 (vandaag in de winkel) is een uitneembare Nachttempel-bijlage met alle genomineerde clubs en andere uitgaansverhalen.

De beslissende stem ligt zoals altijd bij het uitgaanspubliek. De clubbers kunnen als geen ander bepalen waar ze de beste service krijgen, het beste geluid horen, het vriendelijkst worden geholpen, de meest innovatieve programmering krijgen voorgeschoteld en de vooruitstrevendste acts zien.

Revu zoekt een waardige opvolger voor Las Palmas (Rotterdam), Paard van Troje (Den Haag), Doornroosje (Nijmegen) en Patronaat (Haarlem). De winnende club mag zich een jaar lang Revu Nachttempel 2008 noemen en krijgt een geldprijs van 10.000 euro om het Nachttempelfeest mee te organiseren.

Darko Esser, dance programmeur van poppodium Doornroosje uit Nijmegen, aan het woord.
Doornroosje
Waarom zouden jullie moeten winnen?

Erg moeilijk om hier antwoord op te geven, zonder jezelf te veel op de borst te kloppen. Doornroosje heeft een unieke sfeer in het Nederlandse clublandschap, die ons inziens met geen andere toko te vergelijken is. Dat koesteren wij. We proberen zoveel mogelijk aandacht te besteden aan de minder gangbare vormen van elektronische muziek, naast de meer traditionele genres. Investeren in de toekomst so to speak. Dat zou een argument kunnen zijn. 

Als jullie winnen, wat voor feest gaan jullie dan geven?

De nachttempel is een publieksprijs, dus mochten we winnen dan zullen we een feest organiseren dat typisch Doornroosje is, maar grootser van opzet aangezien het budget een stuk groter zal zijn. In Doornroosje ligt traditioneel het accent op de kracht van de muziek en dus de line up, dus in die hoek gaan we het zeker zoeken. Een grote naam die nog niet eerder in Doornroosje heeft gestaan, wordt dan een reële mogelijkheid. Maar wie of wat, dat houden we nog lekker voor ons. Wie er wint zal met deze lijst erg spannend worden, dus willen we liever niet te veel op de zaken vooruit lopen.

Doornroosje

Hoe gaan jullie stemmen scoren?

Hetzelfde als de voorgaande Nachttempel edities: we laten het aan ons publiek over of ze op ons willen stemmen, dus geen extreme wervingscampagnes of semi-omkoop praktijken. We maken de achterban uiteraard zoveel mogelijk attent op het feit dat we voor de derde keer genomineerd zijn, want daar zijn we natuurlijk erg trots op. Ook zullen we de stemmogelijkheden zo makkelijk mogelijk maken voor het publiek, door in de mailings directe links naar de stempagina te zetten en computers in het gebouw te plaatsen gedurende de stemperiode. Gebruik van deze faciliteiten is uiteraard geheel vrijblijvend.

DoornroosjeOp wie zouden jullie stemmen, als je niet op je eigen club mag stemmen

en waarom?

De Melkweg. Sinds de komst van dance programmeur Hidde Pluymert waait er op dance gebied een frisse wind door de oude Melkfabriek. De waslijst aan mooie, interessante namen en succesvolle concepten is sinds zijn komst explosief gegroeid. Zowel kwalitatief als kwantitatief, petje af!

Tenslotte, ontbreken er volgens jullie nog clubs die wel genomineerd zouden moeten zijn?

Het is een mooie lijst. Of hij compleet is, is uiteraard discutabel en subjectief. Wij missen zelf Simplon in dit rijtje, mooie club met prachtig programma en ook in het hoge Noorden het kleine en intieme Pand 48. Het best bewaarde geheim van Nederland!

www.doornroosje.nl

Karotte tijdens Drift XL in Doornroosje

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws