Nachttempel Verkiezing: Patronaat

Partyscene Redactie | 24 september 2008
headlines

Revu’s Nachttempel, de zoektocht naar de beste club van Nederland, is weer begonnen en Partyscene is uiteraard weer partner in dit spektakel. Want vanaf deze week presenteren de 25 genomineerde clubs zich hier op Partyscene. Daarin vertellen ze hoe zij denken te gaan winnen en waarom zij de verkiezing moeten winnen.

Revu organiseert de verkiezing voor de vijfde keer op rij en op www.revu.nl/nachttempel kan je al de genomineerde clubs vinden en tot 19 oktober 12.00 stemmen. In Revu 39 (vandaag in de winkel) is een uitneembare Nachttempel-bijlage met alle genomineerde clubs en andere uitgaansverhalen.

De beslissende stem ligt zoals altijd bij het uitgaanspubliek. De clubbers kunnen als geen ander bepalen waar ze de beste service krijgen, het beste geluid horen, het vriendelijkst worden geholpen, de meest innovatieve programmering krijgen voorgeschoteld en de vooruitstrevendste acts zien.

Revu zoekt een waardige opvolger voor Las Palmas (Rotterdam), Paard van Troje (Den Haag), Doornroosje (Nijmegen) en Patronaat (Haarlem). De winnende club mag zich een jaar lang Revu Nachttempel 2008 noemen en krijgt een geldprijs van 10.000 euro om het Nachttempelfeest mee te organiseren.

Het Haarlemse Patronaat, de winnaar van 2007, trapt af. Tom Schippers, hoofd marketing, aan het woord.

Waarom zouden jullie moeten winnen?

Omdat we de eerste willen zijn die de Nachttempel Award twee keer op rij pakt ;-) Maar goed, we denken vooral dat we een heel sterk programma neerzetten waar voor vrijwel alle liefhebbers van dance-muziek wel iets in te vinden is. We zitten qua boekingen soms in een lastige positie omdat we een beetje in de schaduw van Amsterdam liggen.

Maar toch presteren we het om altijd dicht op de laatste trends te zitten en pikken die ook op voordat de massa zich eraan waagt. We schuwen het niet om nieuwe soorten muziek en opkomende dj’s een podium te bieden. Zo hadden we dubstep grootheden als Benga en Skream al een behoorlijke tijd terug op de planken staan en hebben we met onze Electric Trash clubavond een hele mooie brug geslagen tussen het echte rockpubliek en de ‘die hard’ danceliefhebber. We willen ons dan ook niet specifiek met één bepaalde muziekstijl identificeren maar vooral een breed en afwisselend programma neerzetten, waarin we naast inhoudelijkheid ook heus niet vies zijn van een stukje commercie. Tel daar nog even ons knettervette geluid bij op en je hebt denk ik genoeg redenen om ons nog een keertje die award te laten winnen!

Patronaat

Als jullie winnen, wat voor feest gaan jullie dan geven?

Vorig jaar hebben we naast een officiële viering met een showcase van het Keulse label Kompakt ook nog een hele serie feesten aan onze Nachttempel-winst gewijd met ondermeer Green Velvet, James Holden, Danny Howells en Goldie. Maar voor dit jaar kiezen we denk ik voor een feest waar al onze resident dj’s en vaste samenwerkingspartijen een vinger in de pap hebben. Een lekkere dikke mash-up van alle verschillende feesten en muziekstijlen die we hier hebben samengebracht. Samen met ons vaste publiek en heel veel champagne!

Hoe gaan jullie stemmen scoren?

Oei, gevaarlijke vraag hoor, wie weet breng ik anderen wel op ideeën! Nee hoor, we zullen gewoon alle communicatiemiddelen die we hebben weer inzetten om zoveel mogelijk stemmen te winnen. Daar hopen we dit jaar weer zo’n succes mee te hebben als vorig jaar!

Patronaat

Op wie zouden jullie stemmen, als je niet op je eigen club mag stemmen en waarom?

Flexbar in Amsterdam, die hebben een hele goede vernieuwende programmering. Daar is lef voor nodig want ze zitten toch op een best wel lastige locatie in Amsterdam. Respect!

Tenslotte, ontbreken er volgens jullie nog clubs die wel genomineerd zouden moeten zijn?

Waterfront in Rotterdam, leuke progressieve en onderscheidende programmering, heel erg jammer dat ze er niet bij zitten…

www.patronaat.nl

Benga op Dikke Dubstep 31-05-2008

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws