PS interview: Sarah Main en Goldfish

Partyscene Redactie | 29 juli 2008
headlines

Pacha is een van de toonaangevende clubs op feesteiland Ibiza. Niet alleen komen er in het seizoen dagelijks de meest bekende dj’s, ook heeft de club vaste residents. Twee van hen hebben nu de zesde Pure Pacha gemaakt: Sarah Main en het duo Goldfish. Een dubbel interview.

sarah mainHoe hebben jullie de tracks voor deze compilatie gekozen?

Dave (Goldfish): “Het concept voor onze cd van de compilatie was anders dan een normale mix cd. We hebben namelijk alleen onze eigen tracks en remixen of remixen van onze tracks door andere producers gebruikt. We hebben onze favorieten gepakt en er een vette mix van gemaakt.”

Sarah: “Ik moest eerst even nadenken over welke kant ik op wilde en toen ben ik muziek gaan uitzoeken. Terwijl ik al begonnen was, besloot ik dat mijn mix een afspiegeling moest worden van de main room van Pure Pacha. Ik heb gekeken naar de tracks die ik echt vond rocken en natuurlijk heb ik er een paar Pacha favorieten doorheen gegooid.”

Wat zijn jullie favoriete tracks?

Sarah: “Dat zijn denk ik toch Richard Grey vs Bob Marley - No Deputy (Tomas Hedberg & Tuccillo mix), Xpress 2 - Muzik Xpress (Skylark mix), David Rubato feat Manda Djinn - Deep Inside, Surkin - White Knight ii/ Institubes en Mark Knight & Funkagenda - Man with the Red Face.”

Dave: “Ik vind date en hele moeilijke vraag, omdat alle muziek een belangrijk deel van mijn leven geworden is. Het zou net zoiets zijn als welk familielid ik het leukst vind. Onze nieuwe remake of een van onze eerste tracks, The Real Deal, vind ik wel vet.”

Wat is het vreemdste dat jullie tijdens een gig gebeurd is?

Dom (Goldfish): “Ha. Dat was een vreemde. We moesten ooit draaien voor een groep extreme rijke Russen, op een heel afgelegen plaats, waarvoor we verschillende vluchten moesten hebben. Halverwege een vlucht met een krakkemikkig toestel, komt de piloot en zeg dat we een noodlanding moeten maken. Iedereen raakte door de dolle heen, maar gelukkig konden we het allemaal redden. De stewart was trouwens naast me in slaap gevallen.”

Sarah: “Het eerste dat me te binnen schiet is een gig met Goldfish, die ik onlangs deed in Berlijn. Ik was aan het draaien toen een man naar me toe kwam die op Stephan Baldwin leek en vroeg of ik wat wilde drinken. Ik dacht dat hij een ober was en vroeg om een vodka en ook om wat vers gesneden limoen. Toen ik om een rietje vroeg zei hij dat ie Amerikaans was en dat Amerikanen geen rietjes gebruiken. Ik voelde me een beetje dom, maar het was wel leuk.”

sarah main en goldfish

Hoe zou je de muziek willen omschrijven die jullie nu draaien en waar zoek je inspiratie?

Sarah: “Ik luister zoveel muziek dat ik voortdurend geïnspireerd raak door nieuwe geluiden en productietechnieken. Elektronische muziek is de groene muziek van deze wereld, er wordt erg veel gerecycled. Ik ben gelukkig nu, want ik woon in een vila met vier dj’s/producers en de winter zal heel productief zijn. Ik denk dat het heel belangrijk is om muziek te maken die vanuit het hart komt. House heeft een comeback gemaakt en het gaat weer om de muziek, niet alleen om beats en sounds.”

Dom (Goldfish): “Ik denk dat wij house en dance vanuit een ander perspectief benaderen, omdat we uit Kaapstad komen. We zijn allebei jazz muzikanten en we houden het graag organisch en warm, met een klein beetje een dirty touch.”

Waarvan ga je zelf lekker grooven?

Sarah: “Ibiza! Deze zomer is tot nu toe een grote groove. Zeker de gigs met Goldfish. En we hebben bij mijn villa al heel wat dikke BBQ’s gehad waar je zeker een groove van krijgt.”

Hebben jullie ooit een muzikaal risico moeten nemen?

Dom (Goldfish): “Onze hele show is een groot risico. We spelen alles live en het is eigenlijk een jamsessie tussen Dave en mij. Dat maakt het erg leuk en we weten eigenlijk nooit waar het heen gaat.”

Sarah: “Ik denk dat je als dj voortdurend risico’s neemt, omdat het publiek overal anders is. goldfishMaar er waren een paar keer dat ik geboekt was voor een underground gig en dat is niet wat ik normaal draai. Dat vergt dan veel concentratie om het aan te voelen. Maar het is wel erg leuk. Oh ja, ik wil er ook nog wel eens Dolly Parton ingooien als ik wat vodka’s teveel op heb.”

Noem eens drie van jullie grootste invloeden…

Sarah: “Mark Farina/Derrick Carter, Soulwax/2manyDj’s, Aunty Jen.”

GoldFish: “Kruder & Dorfmeister, de vroege Jamiroquai en St Germain.”

Ibiza is strak aan banden gelegd door bepaalde wetten. Heeft dat het Ibiza gevoel veranderd?

Sarah: “Niet echt. Ik denk dat iedereen in het begin geschrokken was, omdat niemand gewend was aan die strenge wetten op dit vrolijke feesteiland. Maar de clubs doen het nog steeds goed en de sfeer is nog steeds leuk. Het enige is dat we nu meer in een club blijven, in plaats van op een laat tijdstip nog naar een andere club te gaan. Ibiza is nog steeds te gek.”

Dom (Goldfish): “Ik denk niet dat we er veel over kunnen zeggen, omdat dit pas ons tweede seizoen is. Maar het is een fantastische plek om te zijn.”

Meer info op www.pacha.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws