PS Interview: Marnix

Partyscene Redactie | 25 juli 2008
headlines

Loveland festivalHet begon allemaal in 2005. Loveland viert in dat jaar haar 10-jarige jubileum en gaat op zoek naar een passende locatie. Bij het Sloterpark is het liefde op het eerste gezicht. Al tijdens de eerste ontmoeting wordt er nagedacht over een festival het jaar erna. Na afloop van het jubileumfeest gaat Loveland dan ook direct met het beheer van het natuurgebied aan tafel zitten. Met succes. Voortaan zou Loveland Festival één dag per jaar hier mogen plaatsvinden.

En volgende week zaterdag 2 augustus is het alweer zover: de derde editie van het Loveland festival! Partyscene sprak oprichter van Loveland, dj en producer: Marnix.

Tekst: Frank Böhm

Hoe is het Loveland festival ontstaan?

Het is niet spontaan ontstaan, het was meer een logisch gevolg na 10 jaar verschillende succesvolle evenementen te hebben georganiseerd. De wens was er natuurlijk al langer, maar je moet dit soort dingen niet overhaasten. Toen we het Sloterpark als locatie konden krijgen voelde het goed en hebben we daar eerst ons 10-jarige bestaan gevierd in 2005. Daarna wisten we het zeker: hier moest ook het eerste Loveland festival plaatsvinden in 2006.

Loveland festival

Waar staat het Loveland festival precies voor?

De liefde voor muziek!

Hoe onderscheidt dit festival zich van de vele andere festivals?

Onder meer met de line up met veel live acts: ik boek alle artiesten zelf dus ik sta achter iedere naam die komt optreden. Een live-act is altijd speciaal, omdat de artiest dan echt iets van zichzelf kan laten zien. Dan kun je muzikale hoogtepunten krijgen.

Loveland festival

Welke festivals bezoek je zelf en kan je waarderen?

Op het moment geen enkele, ik ben alleen naar Sonar geweest in Barcelona op daar de live act van Darren Emmerson met Ben en Jamie Cullum te checken.

Zijn er verschillen met de editie van 2007?

Er is een house classics area bijgekomen omdat veel van onze bezoekers het begin van het housetijdperk nog hebben meegemaakt. Verder leren we ieder jaar bij en zal het productietechnisch nog beter in elkaar zitten. Voor de rest: never change a winning team.

Is er een slecht weer scenario?

Eventueel, maar dat gebeurt niet :-)

Loveland festival

Het Loveland festival vindt net als vorig jaar tegelijk met het Welcome to the Future festival plaats, vind je dat vervelend?

Nee dat is niet jammer. Zij spreken een andere doelgroep aan.

Tenslotte, waarom moet iedereen volgens jou op 2 augustus het Loveland festival bezoeken?

Omdat er waanzinnig goede artiesten zijn geboekt, omdat de weersvoorspellingen voortvarend zijn, omdat je op Loveland festival allerlei leuke dingen kunt doen en omdat je erover wilt kunnen meepraten maandag 4 augustus bij het koffiezetapparaat!

www.lovelandfestival.nl

Verslag van Loveland festival 2007

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws