E-troit Electronic Music Festival

Partyscene Redactie | 10 juli 2008
headlines

Op zaterdag 23 augustus vindt de eerste editie plaats van het E-troit Electronic Music Festival.

Het E-troit Electronic Music Festival is een ode aan de elektronische (dans)muziek en een eerbetoon aan de stimulerende rol die Detroit speelt en heeft gespeeld in de ontwikkeling van deze muziekstroming. Het evenement vindt plaats op zaterdag 23 augustus in Eindhoven op het Stadhuisplein. Het festival moet ook het gat opvullen dat is ontstaan met het wegvallen van festivals als Simple, Edit en Virus. Naast gezichtsbepalende (inter-)nationale acts zal er ook ruim voldoende plaats worden ingeruimd voor het in de regio aanwezige muzikale talent.  

octave one

De line-up is fraai vormgegeven. Niemand minder dan Octave One, Kenny Larkin, Suburban Knight en Alan Oldham aka Dj T-1000 vormen de Detroit-kern van de line-up. Daarnaast is er plaats ingeruimd voor Dimi Angélis, de DommelVallei-residents El Greco, Zix en Tachini en zal Lady Aïda de kick-off verzorgen. Om het techno-spectrum compleet te maken is ook 'Lady Machine' Kammy aan de line-up toegevoegd. Want hoewel de Detroit sound een belangrijk ingrediënt is, wil E-troit Festival techno in al haar verschijningsvormen presenteren en zodoende een mooie dwarsdoorsnede van de huidige en toekomstige status weergeven.

Op enkele minuten loopafstand vindt in Club Rembrandt, een voormalige bioscoop met vier zalen, de eerste officiële E-troit Afterparty plaats. Hier vind je optredens van Random Noise Generation aka Octave One, Counterpart, Anoesjka, Stefan Robbers aka Terrace, Solid Decay en Rick Angel (live). Het festival begint om 11.30 uur en gaat door tot 00.00 uur. Kaarten kosten 17,50 in de voorverkoop en 22,50 euro aan de poort. Eindhoven is ook aangesloten op het NS Nachtnet, dus ook vanuit de randstad prima te bereiken.

Check ook http://dommelvallei.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws