Interview: Trentemoller

Partyscene Redactie | 27 juni 2008
headlines

DC10 is dicht, maar gelukkig is er nog meer te beleven op het eiland. Zoals Pure Pacha waar Trentemoller twee maal zal optreden, en wel op 27 juni en 15 augustus. Een gesprek met het Deense muziekwonder.

Heb je speciale herinneringen aan Pacha op Ibiza?

Jazeker, vorig jaar was het te gek om met Pete Tong op te treden! Hij heeft me erg geholpen door veel van m’n platen en remixes van o.a. Moby, The Knife en Royksopp in zijn shows te draaien. Vind het ook erg speciaal dat Pacha al 30 jaar bestaat, dat is toch wel erg bijzonder.
Trentemoller
Wanneer was je voor het eerst in die club?

Drie jaar geleden, samen met dj T.O.M. Ik speelde toen op de keyboards, en hij draaide. Dus ik kijk erg naar deze zomer uit, want nu kan ik eindelijk eens plaatjes draaien haha! Even heel wat anders dan live muziek maken, ik heb er zin in.

Wat voor muziek ga je allemaal draaien?

Vaak draai ik een mix van punk disco met electro met een vleug rock’n roll, maar op Ibiza zal ik meer 4 to the floor draaien, techhouse, house en techno dus. Uiteraard zullen er ook eigen edit’s en bootlegs langskomen!

Hoe is de scene dit jaar op Ibiza denk je?

Pure Pacha zal mijn eerste gig op Ibiza worden dit jaar, dus ik moet het allemaal nog gaan meemaken. Maar ik verwacht er veel van!

Heb je een alltime favoriete Ibiza plaat?

Dat moet wel Jaydee’s Plastic Dreams zijn, een all time klassieker, die nog steeds erg goed werkt op de dansvloer. I love it!

Wat ga je de rest van 2008 allemaal doen?

Ben druk bezig met mijn nieuwe album. Ik neem m’n laptop en keyboard mee naar Ibiza, dus kan ik heerlijk eraan werken in de zon. Ik wil live drums, gitaren en andere instrumenten gebruiken, gemixed met electronische sounds. Ik zet mijn bandleden ook veel meer in dan op mijn album The Last Resort. Verder staan nog Japan en Australië op het programma. In september ga ik verder werken aan het album, en wel in New York. Een hele inspirerende stad.

Wat wordt dé hit deze zomer volgens jou?

Vooral Nomads – Cle in de Matthias Tanzmann remix is niet uit m’n platentas te branden, top plaat! Ook mijn remix van Modeselector feat. Thom Yorke – The White Flash draai ik veel, die komt over drie weken uit.

Trentemoller

Tenslotte, kies er één:

Dancefloor of VIP? Dancefloor

Dress up of dress down? Beiden!

Bier of wijn? Bier

House of techno? Techno

Sunriseof sunset? Beiden!

Vinyl of CD? CD

Zee of zand? Beiden!

Nu of dan? Beiden, geen twijfel mogelijk!

Thuis of in het buitenland? Thuis, maar reizen blijft inspirerend

Hoofd omlaag of handen in de lucht? Hoofd omlaag tijdens het headbangen, handen in de lucht op de dansvloer!

www.myspace.com/trentemoeller

Trentemoller – Moan

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws