CF Beachdance

Partyscene Redactie | 9 juni 2008
headlines

Op 21 juni 2008 luiden we de zomer in met CF Beachdance 4th edition.

Een heel bijzondere dag voor mensen met Cystic Fibrosis.

Geen sombere bijeenkomst voor zieke lotgenoten maar een knallend dance festival toegankelijk voor iedereen die van een (strand)-feest houdt.

 

CF Beachdance wordt ook dit jaar weer één groot feest. Het feest dat door CF- patiënten is georganiseerd hebben daar ook een beloning voor gekregen. Zij hebben de Cosmo Girl, Born To Lead Award in de wacht gesleept in de categorie doorzetters. Er is veel bewondering voor de crew-leden die ondanks hun ziekte al 3 jaar achter elkaar een geweldig festival hebben georganiseerd.

CF Beachdance is voor iedereen toegankelijk maar voor mensen met CF (CF-ers) zijn er speciale voorzieningen getroffen. Er is een speciale CF lounge waar patiënten rustig kunnen zitten en onbeperkt eten en drinken is. Bij de reddingsbrigade is een rustruimte voor mensen die er even tussenuit moeten. Deze worden bemand door artsen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten die bij calamiteiten ondersteuning kunnen bieden. Verder doen we er alles aan om een mogelijk risico op kruisbesmetting Pseudomonas te minimaliseren. Bovendien handelen we volgens, de hygiëne adviezen van de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting.

 

Cystic Fibrosis

Cystic Fibrosis, ook wel taaislijmziekte genoemd, is een erfelijke ongeneselijke aandoening. Mensen met CF zijn vaak ziek omdat het slijm in hun organen heel taai is waardoor afvalstoffen niet worden afgevoerd. Er treden daardoor ontstekingen op die vervolgens functieverlies van die organen veroorzaken. Hierdoor gaat de conditie van deze mensen achteruit en is hun levensverwachting beperkt. (Meer informatie op www.ncfs.nl ) cfbeachdance

 

Binnenkort zal er meer informatie beschikbaar komen viawww.cfbeachdance.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws