François K in 11

Partyscene Redactie | 6 juni 2008
headlines

Levende legende Levende legende François K komt naar 11. De dj draait daar zondag een extra lange set. De uit New York afkomstige Fransman was resident in clubs die disco en house in haar vroege jaren gedefinieerd hebben.


Studio 54, Paradise Garage, Zanzibar en The Loft. Het zijn de tot de verbeelding sprekende namen van de clubs die in lang vervlogen tijden de basis vormden voor wat wij nu housemuziek noemen. Maar deze zondag zal die geschiedenis voor even herleefd worden als François K een extra lange set komt draaien op de elfde verdieping van het Post-CS gebouw.


K, voluit Kevorkian, werd in 1954 in Frankrijk geboren. In '75 probeerde hij als drummer zijn geluk te beproeven in New York, maar dat was geen succes. Als dj had hij dat wel en al snel werd hij resident in de New Yorkse clubs van dat moment.


François K


Kervorkian stond zij aan zij met pioniers als Lerry Levan, David Manusco en Ron Hardy. Als producer, remixer en engineer remixte hij ook artiesten als Kraftwerk, Depeche Mode, The Pet Shop Boys en Jean Michel Jarre.


Dat wordt smullen geblazen voor de liefhebbers, maar wie duizelt bij het horen van al deze namen: geen punt. Luister naar deze man en je weet waarom deze man gewoon dé man is.


Voor 15 euro ben je binnen. 11_ben_je_zelf pashouders betalen drie euro minder. Meer informatie op www.ilove11.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws