Festival interview: Citymoves

Partyscene Redactie | 23 mei 2008
headlines

Deze zomer vind je op Partyscene interviews met de organisatoren van verschillende festivals. Daarnaast hebben we een uitgebreid overzicht gemaakt van alle leuke Nederlandse, Belgische en Duitse festivals, wat continue aangevuld wordt, ook met winacties!

Het tweede festival interview is met Stijn van Gerwen van Alda Events/Citymoves wat zondag in Den Bosch plaatsvindt.

Tekst: Frank Böhm

Wat is Citymoves?

Citymoves is een nieuw gratis buitenevenement dat de hele zomer op verschillende locaties in Nederland te vinden is. We hebben dit jaar al met succes in Leiden en in Alkmaar gestaan en aankomende zondag op 25 mei zitten we in 's Hertogenbosch, daarna zullen we nog in Enschede, Groningen en Zwolle te vinden zijn. We hanteren voor Citymoves geen leeftijdsgrens en vragen geen entree. Dit maakt het erg laagdrempelig en op deze manier kan iedereen die nieuwsgierig is naar Citymoves gewoon even langs komen om een kijkje te nemen en bevordert dit ook het festival gevoel.

Citymoves

Wat kan men allemaal verwachten op Citymoves?

Om te beginnen natuurlijk goede muziek en grote dj’s. Zo zullen Armin van Buuren, Erick E, ATB, Marco V, Markus Schulz, Rank 1, Marcel Woods en Menno de Jong allemaal op Citymoves staan. Alle feesten beginnen 's middags en kunnen, mocht dat nodig zijn, last minute worden overdekt. Verder zijn alle Citymoves voorzien van kluisjes, toiletten, pinautomaten en verschillend horecamogelijkheden maar dat zijn natuurlijk meer productionele zaken. Wat men in het kort op Citymoves kan verwachten is een leuke mix van bezoekers, goede muziek en een typisch festival sfeertje.

Het feest is gratis en in meerdere steden, krijgen jullie soms subsidie?

In alle steden is het feest inderdaad gratis. De subsidie verschilt heel erg per gemeente. In de ene gemeente krijgen we  helemaal niets waar we bij een andere gemeente weer wel een leuk bedrag ontvangen. Onze belangrijkste bron van inkomsten is dan ook de horeca.

Waarom is er juist voor deze steden gekozen?

Alle steden zijn geselecteerd op zowel geografische (ligging) als demografische (aantal inwoners, gemiddelde leeftijd enz.) gegevens. Deze hebben we allemaal naast elkaar gelegd en daar zijn uiteindelijk de steden waarvan wij van mening waren dat we daar iets succesvols neer konden zetten uitgerold. Natuurlijk hebben we ook gekeken naar de feesten die in het verleden gegeven zijn en in welke steden deze wel en niet succesvol waren.

Wat wordt er gedaan bij erg slecht weer?

Bij slecht weer kunnen alle locaties worden overdekt. De allereerste Citymoves van dit jaar was tijdens Koninginnedag in Leiden en daar hadden we meteen onze regen vuurdoop te pakken haha. Zoals iedereen weet was Koninginnedag nou niet de mooiste dag van het jaar en hebben we gebruik gemaakt van een 'perfect sky' die bevestigd aan een grote kraan boven het publiek hing. Eigenlijk zag dat er best gaaf uit maar hebben we natuurlijk liever zon!

Marco V

Hoe onderscheidt dit feest zich van de vele andere outdoor feesten?

Ten eerste is het dus gratis en voor alle leeftijden. Ten tweede hebben we maar één stage waar alles op gebeurt. Mensen hoeven dus niet te gaan lopen en dit houdt het feest wat meer intiem. Alle barren en eettentjes zijn rondom het plein gezet zodat je het gevoel hebt dat je in een klein dorpje rondloopt, erg gezellig. Als je echt wilt weten waarin Citymoves zich nou onderscheidt van de rest zul je toch echt gewoon zelf even langs moeten komen!

Tenslotte, waarom moet men zeker komen volgens jou?

Omdat je als bezoeker niets te verliezen hebt! Je hoeft niets te betalen, je wordt vermaakt door verschillende grote top dj’s en het is ook nog eens gezellig! De kans dat we deze zomer bij jou in de buurt komen is ook nog eens erg groot aangezien we kris kras het land doorgaan. Dat scheelt dus ook weer reistijd! Bij deze maak ik dan ook maar meteen van de gelegenheid om iedereen uit te nodigen om te komen kijken aankomende zondag op de Pettelaarse Schans in Den Bosch haha. We hebben vanaf 15.00 uur Marco V, Rank 1, Marcel Woods, Menno de Jong en Jochen Miller, dáarom moet iedereen zeker komen, om even terug te komen op je vraag.

Meer informatie over de locatie en het feest is te vinden op www.citymoves.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws