De Waakzaamheid gaat bijna dicht

Partyscene Redactie | 13 mei 2008
headlines

Het is bijna voorbij voor De Waakzaamheid. Alleen nog een knallend uiteinde op 20 en 21 juni.

Danceclub De Waakzaamheid in Koog aan de Zaan gaat dicht. Helaas. De oudste horecagelegenheid van Nederland, bestaande sinds 1626, is de laatst overgeblevene uit het rijtje van clubs-van-het-eerste-uur, waaronder ook It, RoXY, Mazzo, Richter en Nighttown behoorden, die de deuren sluit. In 1988 ging het roer er om en richtte de club zich onder leiding van onder meer Eelko Anceaux van Chemistry op de Summer Of Love en werd house met open armen ontvangen. Maar nu, het jaar dat de house twintig jaar bestaat in Nederland, is het voorbij.

het is voorbij

Maar niet voordat er nog even goed gefeest gaat worden. Op vrijdag 20 en zaterdag 21 juni vinden de closing parties plaats. Organisaties Chemistry en ClubBack nemen je dan twee dagen lang mee op een reis vol symboliek, nostalgie en culturele hoogtepunten. Ook veel dj’s uit de hoogtijdagen van De Waakzaamheid zijn er weer bij. Check hieronder het volledige programma.     

  

Vrijdag 20 juni:

Grande Finale Waak: The BeatClub & Perception & DJ Fanclub & Punica Oase.

Dj’s als Per (The BeatClub), Perception, Time Machine), JP (Dance Valley, VIP-Club, Fun Club, Mazzo), Paul Jay (Oud Hollands Acid Feest, Fun Club, Mazzo) staan achter de decks, bijgestaan door MC P-Pholl (Chemistry, Tumult en The BeatClub). Het feest begint om 23.00 uur en gaat door tot 05.00 uur. Kaarten kosten 18,50 euro ex fee.

Zaterdag 21 juni:

Last chance to dance: De Waakzaamheid Finale Closing Party.

De kortste nacht voor de oudste club; de MidSummerNight of Love! Tussen zonsondergang en zonsopgang. Dans op de beats van Marcello, Eric Nouhan live, Dj Ardi B & The God ofHellfire, Eng-Bo Kho, Quazar live, Remy, Marnix, Godard, W.A.R.P.9 presents WhammerSlammer live en veel shows, acts en mooie herinneringen. De aanvang is 22.04 uur, bij zonsondergang, en het einde is om 05.20, met zonsopgang, enige vertraging op de eindtijd is echter niet uitgesloten. Kaarten kosten 27,50 ex fee.

het is voorbij

Aan alle bezoekers van “De Waak” van het eerste uur wordt op beide dagen gevraagd om iets persoonlijks en dierbaars uit de Waakzaamheid tijd mee te nemen en een rode roos. Van al deze dierbare herinneringen, (flyers, foto’s, t-shirts etc.) uit De Waakzaamheid periode wordt als je er tenminste afstand van kunt doen een Waakzaamheid monument gemaakt wat tot in lengte ter dagen te bezichtigen blijft na de verbouwing op de locatie zelf.

Kijk ook op www.waakzaamheid.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws