Festival interview: Musica Republica

Partyscene Redactie | 9 mei 2008
headlines

Deze zomer vind je op Partyscene interviews met de organisatoren van verschillende festivals. Daarnaast hebben we een uitgebreid overzicht gemaakt van alle leuke Nederlandse, Belgische en Duitse festivals, wat continue aangevuld wordt, ook met winacties.

Het eerste interview is met Gerald Vreden van Musica Republica wat morgen in Rotterdam plaatsvindt.

Tekst: Frank Böhm

Wat is Musica Republica precies?

Musica Republica is Rotterdams grootste outdoor dance festival. Een

gedeelte van Rotterdam is omgetoverd een tropisch paradijs met palmbomen, grasvelden etcetera. Musica Republica is voor partygangers die onder een zonnetje van 26 graden van de beste muziek wilt genieten. En ook dit jaar zal het feest bezoekers aantrekken uit alle streken van Nederland. Een festival wat zal gelden als een van Rotterdams hoogtepunten van het jaar.

Dit is de tweede editie, wat wordt er anders dan de eerste?

Dit jaar zal er uitgepakt worden in decor, en het terrein is dubbel zo groot als vorig jaar maar ja de line up is ook drie maal zo groot als vorig jaar. Naast de house area zijn twee grote  area’s bijgekomen: één minimal/techno area met o.a Ben Sims, Steve Rachmad, Rejected en Bart Skils en een Meet the Streets area waar urban-eclectisch gedraaid zal worden. Vorig jaar was een goede eerste editie en nu hebben wij een hoop verbeterd.

Wat was er goed de eerste editie, wat kon beter?

Vorig jaar was de line up voor 100% house nu zijn er twee volledige stijlen bijgekomen, dus meer area's , beter decor, groter festival terrein, meer chill area's, grotere grasvelden en een grotere locatie voor de afterparty dit keer. We waren vorig jaar om 00.00 al uitverkocht dus dit keer gaan we groter en beter zitten in de Outland met twee zalen.

Musica Republica

Hoe is het met de dancescene in Rotterdam op dit moment?

De dancescene zit momenteel in een dip, weinig vernieuwing en onderscheidende events. Laat staan events met landelijke uitstraling. Er zijn weinig echte concepten, veelal een ander naampje met dezelfde dj's. Om deze reden zitten mensen te wachten op events zoals Musica Republica die met kop en schouders erbovenuit steken.

Waarom moet men zeker komen?

Een outdoor festival gezegend met fantastisch weer op het oude terrein van de Now & Wow op de Lloydpier en dat aangevuld met een top line-up van house, latinhouse, minimal, techno, urban en eclectische dj’s. Mensen komen uit alle streken van Nederland om dit niet te missen. Musica Repulica wordt een gegarandeerd success!

Er zijn nog steeds presale tickets verkrijgbaar bij alle grote Free Record Shops, VVV, GWK en de grote postkantoren. Aan de deur worden er nog kaarten verkocht maar wees er wel snel bij. Alle nodige festival-  en travel-info is terug te vinden op www.musicarepublica.nl.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws