10 jaar lang Technovision

Partyscene Redactie | 2 mei 2008
headlines

Patronaat’s club-avond Technovision is jarig en wie jarig is trakteert. Daarom presenteert Patronaat in de luilaknacht van vrijdag 9 mei een extra lange feesteditie van Technovision waarop er tot maar liefst zeven uur in de ochtend wordt doorgefeest.

Voor dit speciale verjaardagsfuifje komt een bijzondere gast op bezoek. Als legendarische dj, succesvol producer en vooral labelbaas van het wereldwijd befaamde International Deejay Gigolo Records is Hell uitgegroeid tot een waar icoon binnen de dansmuziek. ‘Heaven in Haarlem’, de jarenlange slogan van Patronaat wordt voor deze feestnacht dan ook toepasselijk omgedoopt tot ‘Hell in Haarlem’!
dj Hell
Met 'Helmut' als voornaam zal ik het wel nooit ver schoppen, moet de in 1962 geboren Helmut Josef Geier gedacht hebben. Vandaar zijn vervaarlijke artiestennaam dj Hell. Zijn Gigolo Records label groeide uit tot een waar imperium en kan verantwoordelijk gehouden worden voor de enorme hype eind jaren '90 rondom electro-house. Artiesten als Miss Kittin, Tiga en grensoverschrijdende acts als Justice en Boys Noize schopten het tot absolute supersterren dankzij hun releases op het label. Hell bracht disco en new wave terug in de techno, maar laat zich geenszins in een hokje stoppen. Met ruim 30 jaar ervaring achter de draaitafels doet deze muzikale dandy gewoon waar hij zin in heeft en met succes.

Maar dat is nog lang niet alles. De in New York wonende Abe Duque scheurde op 16 mei 2007 de kleine zaal van Patronaat in twee stukken met een weergaloze techno-set. Geheel terecht werd die set door de Patronaat-staf dan ook betitelt tot het allerdikste live techno-optreden van 2007. Hij kon dan ook niet ontbreken op dit lustrumfeest. Naast releases op Hell’s Gigolo Label bracht Abe door de jaren heen talloze releases uit op voornamelijk eigen labels. Zoals Abe Duque Records waarop hij zijn tracks volledig zonder franje uitbrengt. Dus niks geen gelikte hoesontwerpen of flitsende emblemen. Net als Abe’s muziek want die is recht uit het hart en enkel bedoeld om keihard op los te gaan. Zijn live-sets staan bekend om de gigantische hoeveelheid energie waarbij hij geregeld de microfoon in de hand neemt. Stevig, diep en stuwend!

Geen betere begeleiding bij deze helden te bedenken als die van de Schijfrijders. Als meest eigenwijze dj-trio van Haarlem en omstreken weet je eigenlijk nooit wat je te wachten staat met deze muzikale wijsneuzen. Van een dik feest ben je in ieder geval gegarandeerd en reken ook maar op een steevaste hoge dosis aan acid en Detroit-techno.

Tien jaar Technovision staat voor tien jaar kwaliteitstechno in Haarlem en dan met dikke hoofdletters. Dj’s als Dave Clarke, Jeff Mills, Green Velvet, James Holden en Trentemøller lieten het Patronaat al op haar grondvesten schudden maar ook Nederlandse topnamen als Michel de Hey, Remy, Steve Rachmad en Lady Aida waren door de jaren heen kind aan huis. Naast de grote namen is Patronaat’s Technovision ook altijd een basis voor talent geweest. Wat dacht je bijvoorbeeld van de onlangs doorgebroken Haarlemmer Michael von L. of het reeds legendarische duo Alexander Koning en Michel Becks. Niet voor niets sleepte Patronaat vorig jaar nog de titel van beste club van Nederland in de wacht met Revu’s Nachttempel Award. De line-up van deze extra lange feestnacht onderstreept de status van Technovision nog maar eens. Op naar de volgende tien jaar vol vette techno! 

Tickets 15,- voorverkoop en 18,- aan de deur. Meer informatie op www.patronaat.nl

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws