Laurent Garnier komt met nieuwe clubtrack

Partyscene Redactie | 22 april 2008
headlines

De Franse dj komt met zijn eerste club EP in vijf jaar, die toepasselijk Back To My Roots heet.

De Franse dj Laurent Garnier is zeker niet uit de spotlights geweest de afgelopen jaren, muzikaal niet en ook niet qua draaien (onlangs zette hij 11 in Amsterdam nog op zijn kop), maar van echte clubtracks is al heel lang geen sprake meer geweest. Daar gaat nu verandering in komen, want met Back To My Roots levert hij zijn eerste dansvloergerichte EP in vijf jaar af. De plaat komt uit op het Duitse Innervisions, het label van Ame en Dixon. Er staan twee nummers op: de titeltrack en de b-kant Panoramix. Het nieuws heeft in clubland al voor wat vrolijke opschudding gezorgd, temeer ook omdat hij als dj veel draait, maar lang niets dansbaars uitgebracht heeft.

laurent garnier

Het vermoeden dat Garnier met iets nieuws bezig was, ontstond na zijn set in de Berlijnse Panorama Bar. De Fransman was om 5 uur ’s ochtends achter de decks vandaan, maar had het zo naar zijn zin, dat hij vroeg of hij door mocht draaien, wat hij uiteindelijk nog eens drie uur lang deed. “Toen heb ik een demo mix gedraaid van Back To My Roots, die ik die week gemaakt had. De b-kant was er toen nog niet eens,” vertelt hij later. “Dixon kwam gelijk vragen wat het was. Hij zei dat hij het geluid te gek vond en vroeg me wat ik ermee wilde doen, erbij vertellende dat hij het wilde uitbrengen op Innervisions. De dag erop ging ik naar huis en begon gelijk te werken aan een nieuwe track, die ik Panoramix noemde, als eerbetoon aan die avond in de Panorama Bar. Ik stuurde Dixon een ruwe demo en hij mailde vijf minuten later terug dat hij hem wilde. Het gebeurde allemaal heel snel, terwijl ik niet eens plannen in die richting had.”    

De Back To My Roots EP komt uit op 19 mei en is door Dixon al omschreven als klassiek en tijdloos. Laurent Garnier werkt op dit moment ook aan een nieuw album, dat later dit jaar uit moet komen. Ook bereidt hij een wereldtour voor om dat album te promoten. Grappig genoeg staan Mark Knight en Funkagenda nu in de charts met een remake van The Man With The red Face, een oude hit van Garnier, dat net is uitgekomen op Toolroom Records.  

Mark Knight & Funkagenda – Man With The Red Face:

 

Check ook www.laurentgarnier.com.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws